back to top
25.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

25.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Κ. Κουτσόπουλος: Εύκολος ο εμβολιασμός, την επιπλοκή όμως θα την αντιμετωπίσει καλύτερα ο γιατρός παρά ο φαρμακοποιός

Διαβάστε επίσης

‘Εντονες είναι οι αντιδράσεις των γιατρών με την απόφαση για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δρομολογεί ετήσιο εμβολιασμό έναντι της λοίμωξης Covid στο φαρμακείο της γειτονιάς ή στο ιατρείο με κόστος έως 5 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό στόχος είναι να ανοίξουν όλα τα δυνητικά κανάλια εμβολιασμού ώστε το ετήσιο εφεξής εμβόλιο έναντι του πανδημικού ιού να είναι εύκολα προσβάσιμο και να ενταχθεί στη ρουτίνα πρόληψης των πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του, το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) επισημαίνει – μεταξύ άλλων – πως υπάρχει θέμα με την ασφάλεια των εμβολιαζομένων, σε περίπτωση που εκδηλωθεί πρόβλημα κατά τη στιγμή της χορήγησης του εμβολίου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, επισήμανε ότι πάντα και στα εμβολιαστικά κέντρα, ο εμβολιασμός γινόταν παρουσία ιατρών.

«Πρέπει, για επιστημονικούς λόγους, το εμβόλιο να γίνεται παρουσία γιατρού. Εννοείται ότι όταν υπήρχε μεγάλη ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, δεν ήταν κακό ο εμβολιασμός να γίνεται στα φαρμακεία. Ωστόσο τώρα που η προσέλευση δεν είναι μεγάλη, είναι καλό να γίνεται παρουσία γιατρού και αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ο εμβολιασμός δεν είναι δύσκολος να γίνει αλλά αν υπάρξει κάποια επιπλοκή του ασθενούς – κάποια αλλεργική αντίδραση – προφανώς και θα το αντιμετωπίσει καλύτερα ο γιατρός, παρά στο φαρμακείο».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας  Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Κουτσόπουλος ανέφερε:

«Ο κάθε υπουργός προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για τον κόσμο. Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε τις απόψεις του ΠΙΣ, κατάλαβε ότι αυτές οι επιστημονικές θέσεις είναι σωστές, αλλά εκτιμώ ότι από κεκτημένη ταχύτητα και για να καλύψει περισσότερο πληθυσμό, είναι θέμα χρόνου να υλοποιήσει τα σχέδια για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα