back to top
25.6 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

25.6 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την κάθετη αντίθεσή της, προς την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην νομοθέτηση “γάμου” μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να στείλει Επιστολές προς τους Βουλευτές, να διαβαστεί στους ναούς στις 4 Φεβρουαρίου Εγκύκλιος με τις θέσεις της Εκκλησίας και να μοιραστεί σχετικό φυλλάδιο, ενώ θα εξουσιοδοτήσει και τους Μητροπολίτες κάθε επαρχίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του ποιμνίου και την προάσπιση της οικογένειας.

Πιθανότατα αύριο η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που αναβλήθηκε, λόγω ασθένειας του πρωθυπουργού, για το επίμαχο θέμα.

Πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο φέρει η σορός του Μπάμπη Κούτσικο, που βρέθηκε χθες το απόγευμα στο Μεσολόγγι, όπως προκύπτει, από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στην Πάτρα. Όσον αφορά στον 50χρονο κρεοπώλη, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Έντονες αντιδράσεις και ανατροπή του κλίματος συναίνεσης στην Ολομέλεια της βουλής για την επιστολική ψήφο, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της υπουργού Εσωτερικών να καταθέσει τροπολογία για επέκτασή της, και στις εθνικές εκλογές εκτός απο τις ευρωεκλογές.

“Η καθιέρωση επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές είναι μια φυσική εξέλιξη” ανέφερε στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως. .

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να συνηγορήσει σε ένα τέτοιο ατελές νομοσχέδιο», αποσύροντας ουσιαστικά την αρχική συναίνεση που είχε δώσει στο νομοσχέδιο.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε στη Βουλή, την τροπολογία που είχε προτείνει τον περασμένο Ιούλιο και προβλέπει την εκλογή τεσσάρων βουλευτών Επικρατείας, από ισάριθμες περιφέρειες που υπάρχουν απόδημοι Έλληνες και συγκεκριμένα της Ευρώπης, της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής , των χωρών της Ωκεανίας και της Άπω Ανατολής και τέλος, των υπολοίπων χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αποδοχή ή μη της τροπολογίας από την κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί και η ψήφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο.

Σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στην Ολομέλεια.

Νομοσχέδιο έκτρωμα, επικίνδυνο και αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το επίμαχο νομοσχέδιο ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι έδωσαν απλόχερα τη συναίνεση τους στη ΝΔ και εκείνη με την τροπολογία «το τερμάτισε».

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα ομόφωνα, ότι η αποκάλυψη της ταυτότητας και των ιατρικών δεδομένων των ιερόδουλων που διαγνώστηκαν με HIV το 2012, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου ήταν παραβίαση του δικαιώματός τους στην ιδιωτική ζωή.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει συνολικά 70.000 ευρώ στις προσφεύγουσες για ηθική βλάβη.

«Ευθύς εξαρχής θα ήθελα να πω ότι γνωρίζω ότι καμία συγγνώμη δεν είναι αρκετή, ποτέ και τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες και να φέρει πίσω τις ζωές και να απαλείψει το γεγονός που σημάδεψε και την δική μου ζωή.

Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς η πρώην περιφερειάρχης και νυν βουλευτής του Σύριζα Ρένα Δούρου, αναφέροντας πως η ίδια μετά την τραγωδία κατέστη “εξιλαστήριο θύμα” από πολιτικούς αντιπάλους που -όπως είπε- την στοχοποίησαν αμέσως.

Αποστάσεις από την επίθεση που εξαπέλυσε ο Πολάκης στον γνωστό γελοιογράφο Ηλία Μακρή παίρνει με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

«Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αντιδράσεις, ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στον γνωστό γελοιογράφο της Καθημερινής, είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας». Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου, αυτό το βδέλυγμα !

Το Ισραήλ δεν θα δεχτεί συμφωνία που θα αφήνει τη Χαμάς στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Εϊλόν Λεβί.

Παραιτείται την Πέμπτη από Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι. Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχουν οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός και υπηρεσιακή κυβέρνηση ,που θα οδηγήσουν τη χώρα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές,που θα διεξαχθούν στις 8 Μαϊου.

Σε έντεκα κατηγορίες υποψηφιος στα οσκαρ ο Γιώργος Λάνθιμος με το “Poorthings’’. Περισσότερα από την Βάσια Μπακετέα…

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 13 βαθμοί Κελσιου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στηνΤεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα