back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Θεσσαλία: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών – Νέα προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Διαβάστε επίσης

Οι αγρότες της Καρδίτσας έχουν καταφέρει να κλείσουν τη μια λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Ε65 στον κόμβο της Καρδίτσας. Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να μπουν με τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο, ενώ έκαναν και χρήση χημικών για να αποτρέψουν τους παραγωγούς να ανεβούν έστω και πεζοί στο δρόμο.

Ανάλογο σκηνικό υπήρξε και στον κόμβο του Πλατύκαμπου όπου οι Λαρισαίοι αγρότες έστησαν μπλόκο στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου. Όταν επιχείρησαν να βγουν στο δρόμο δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.

Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα όπως και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Επίσης ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση έχει στόχο να αναδείξει τα προβλήματα των αγροτών. Σημείωσε πως οι αγρότες περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις στην εθνική οδό και στήσιμο μπλόκου.

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, για λόγους ασφαλείας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, η απαγόρευση ισχύει για τα εξής σημεία:

* στην εθνική οδό Καρδίτσας-Λάρισας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 11η χ/θ (1η διασταύρωση Ματαράγκας – έξοδος ΒΙΠΕ),

* στην εθνική οδό Καρδίτσας-Λαμίας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 15η χ/θ (διασταύρωση Καρποχωρίου – αερογέφυρα Σοφάδων).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

– Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λάρισα:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των ΤΚ Γοργοβιτών – ΒΙΠΕ και είσοδο στην εθνική οδό Καρδίτσας-Λάρισας, (ύψος 1ης διασταύρωσης Ματαράγκας) και αντίστροφα.

– Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των ΤΚ Αγίων Θεοδώρων, Καρποχωρίου και είσοδο στην εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας-Ν. Μοναστηρίου (ύψος αερογέφυρας Σοφάδων) και αντίστροφα.

Γιώργος Σάτρας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα