back to top
32.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Π. Χρηστίδης: Δημοκρατική υποχρέωση να ενσωματώνουμε λογικά δικαιώματα ανθρώπων και να μην κρύβουμε ζητήματα κάτω από το χαλί

Διαβάστε επίσης

Με θέμα τη στάση που θα κρατήσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών συνεδριάζει, την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«’Έχουμε πει ότι επί της αρχής το νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση, είναι θετική η πρόθεση μας» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κόμματος Παύλος Χρηστίδης. «Είναι δημοκρατική υποχρέωση να ενσωματώνουμε λογικά δικαιώματα ανθρώπων που είναι δίπλα μας και να μην κρύβουμε τα ζητήματα κάτω από το χαλί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της ψήφου των αποδήμων που διευκολύνει τους πολίτες όπως επίσης και όσους έχουν κινητικά προβλήματα ή εργάζονται σε διαφορετικό τόπο, έχει καταθέσει προτάσεις αλλά αυτό δεν γίνεται να έρχεται μεταμεσονύχτια τροπολογία με κουτοπονηριές με τσαλιμάκια αλλά να συζητείται με σοβαρότητα: «πριν από μια εβδομάδα η κ. Κεραμέως είχε πει ότι το νομοσχέδιο αφορά μόνο τις ευρωεκλογές ενώ απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί να μην ισχύει και για τις εθνικές εκλογές, είχε πει πως δεν
έχουμε το ίδιο σύστημα και τελευταία στιγμή αυτό άλλαξε και αντί να έχουμε 200 “ναι” υπέρ της αλλαγής,  επέλεξε να κάνει μια μεγάλη μπλόφα προκαλώντας την άρνηση των κομμάτων να δώσουν την συγκατάθεση τους σε μια αντιθεσμική κίνηση που μας προσβάλει, μόνο και μόνο για να πει στους ομογενείς ότι μόνο με τη ψήφο της ΝΔ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο. Είναι η αλαζονεία της ΝΔ νομίζοντας ότι είναι άχαστη αλλά ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση ποιους αφορά το προσκλητήριο συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων που απηύθυνε ο κ. Ανδρουλάκης και αν απευθύνεται και στην Νέα Αριστερά είπε πως «απευθύνεται σε όλες της προοδευτικές δυνάμεις και στους πολίτες», τονίζοντας ωστόσο πως το πεδίο μέχρι και τις ευρωεκλογές θα είναι ανταγωνιστικό προσθέτοντας πως «μετά από τις ευρωεκλογές θα ανοίξει και η συζήτηση για την διαμόρφωση ενός προοδευτικού πόλου εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Τέλος, ο κ Χρηστίδης διέψευσε τα περί διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου το έχει διαψεύσει: “Ο κ. Παπανδρέου έχει πάγιες θέσεις για τη διαμόρφωση της Κεντροαριστεράς αλλά κάποιοι θέλουν να τον βάλουν σε παιχνίδια, να μην δημιουργούμε τέτοιες αντιλήψεις”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα