back to top
19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ένας άνδρας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε διαμέρισμα επί της οδού Σμύρνης στο Περιστέρι Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ λίγο μετά τις 22:00 στη διασταύρωση των οδών Κάλβου και Β. Γεωργίου, αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός της μηχανής. Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα έγινε τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Αμφιθέας, καθώς οδηγός αυτοκινήτου που φέρεται να έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα παρέσυρε νεαρά -κατά πληροφορίες- άτομα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα με πτώση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, χιόνια, βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση σε δύο φάσεις: η πρώτη από σήμερα και η δεύτερη και εντονότερη από τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από αύριο το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Τετάρτη.

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και θα ακολουθήσει συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής, με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων.

Για την προστασία των αστέγων από το έντονο ψύχος, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, θέτει σε 24ωρη λειτουργία το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί της οδού Αχαρνών 3, και τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372. Παράλληλα δραστηριοποιούνται οι ομάδες του Street work. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο 210-52 46 515 και 516.

Προσυγκεντρώσεις αγροτών στις 12 το μεσημέρι σε πολλά σημεία γύρω από τη Λάρισα. Θα ακολουθήσει πορεία τους προς το κέντρο της πόλης. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών θα βρεθούν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από σήμερα η υπηρεσιακή αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο της υπογραφής του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τον πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και της επίσημης ειδοποίησης του Κογκρέσου για την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζει πάντως ήδη τους τόνους. “Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας, ρίχνοντας τον στην θάλασσα στην Σμύρνη πριν 100 χρόνια” είπε κατά την διάρκεια ομιλίας του για τους υποψήφιους δημάρχους της Σμύρνης.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δεσμεύθηκε ότι θα λογοδοτήσει “όποιος εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών έχει ανάμιξη σε τρομοκρατικές ενέργειες” ύστερα από τις καταγγελίες, ότι μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, εμπλέκονταν στις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Παράλληλα όμως, απηύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις να συνεχίσουν να στηρίζουν την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) μετά την απόφαση αρκετών χωρών να σταματήσουν τη χρηματοδότησή της.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Στις τέσσερις: ΑΕΚ – ΟΦΗ.

Πέντε και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος.

Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα και

στις οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Χθες Παναιτωλικός – Λαμία: 1-2. Πανσερραϊκός – Βόλος: 2-2 και Κηφισιά – Άρης: 0-1.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα