back to top
28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες φορείς του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τεθεί τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα εν όψη των χιονοπτώσεων που αναμένεται να πλήξουν από σήμερα τη νύχτα μέχρι την Τετάρτη, σχεδόν το σύνολο της χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως και την Κρήτη.

Διαδοχικές συσκέψεις υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Τελικό πακέτο μέτρων θα ανακοινωθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι οπότε και θα συνεδριάσει εν νέου η αρμόδια διυπουργική επιτροπή υπό τον Βασίλη Κικίλια.

Τα πρώτα μέτρα ανακοίνωσε ήδη η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:

Από τις 10 το βράδυ σήμερα και μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων απαγορεύεται η κυκλοφορία ΟΛΩΝ των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως εάν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Ελευσίνας – Θηβών από το 5ο έως 34ο χιλιόμετρο.

Ταυτόχρονα, στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής, από τις 10 αύριο το βράδυ τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Στην Αττική αύριο θα έχουμε τοπικές βροχές και χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα χιόνι θα πέσει και σε υψόμετρο 300ων – 400ων μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειο-ανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 8 βαθμούς Κελσίου. Ήδη λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ .

Για την προστασία των αστέγων από το έντονο ψύχος, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, έχει θέσει σε 24ωρη λειτουργία το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί της οδού Αχαρνών 3, και τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372. Στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν βγει και οι ομάδες του Street work. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο 210-52 46 515 και 516. Θερμαινόμενες αίθουσες για τις προστασία των ασθενέστερων διαθέτει και ο Δήμος Πειραιά.

Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή. Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα των αγροτών” σημειώνουν κυβερνητικές πηγές μετά την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την υλοποίηση των μέτρων για την Θεσσαλία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πέραν των ζητημάτων αγροτικής ανάπτυξης στη σύσκεψη έγινε συνολική επισκόπηση, όλων των ζητημάτων των εμπλεκομένων υπουργείων, όπως κόστος παραγωγής, ενεργειακό κόστος, υποδομές και κρατική αρωγή.

Στο μεταξύ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας παραμένουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην πλατεία της πόλης. Την Τρίτη το πρωί, συγκέντρωση στο Ναύπλιο, εξήγγειλαν οι αγρότες της περιοχής.

Με τις καταλήψεις στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα να συνεχίζονται με αιχμή την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, έκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν αύριο, οι πρυτάνεις. Επί τάπητος η δυνατότητα να γίνουν οι εξετάσεις εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Με τηλεδιάσκεψη αναμένεται να παρέμβει ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερακάκης.

Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Στο επίκεντρο η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και η αγορά των F35 αξίας 8,2 δισ.».

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης για «το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της», άφησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Μιλώντας το μεσημέρι σε κομματική εκδήλωση στην Άμφισσα καταλόγισε σε ΣυΡιζΑ και ΠΑΣΟΚ ότι παρέχουν τη συναίνεσή τους στην κυβερνητική πολιτική.

Πατέρας και γιος βρέθηκαν νεκροί -σε προχωρημένη σήψη- μέσα στο διαμέρισμά τους στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες των ενοίκων για πολύ έντονη δυσοσμία. Σύμφωνα με την αστυνομία, μακροσκοπικά δε φαίνεται να τίθεται ζήτημα εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου τους θα διαπιστωθούν έπειτα από νεκροψία – νεκροτομή.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

ΑΕΚ – ΟΦΗ: 3 – 0

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος: 3 – 1

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: 0 – 1 στο 81ο λεπτό

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 0 – 0 στο 34ο λεπτό

6,6 βαθμοί Κελσίου αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα