back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 29-01-2024

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 4-10-2024

ΕΥ ΖΗΝ 3-10-2024

ΕΥ ΖΗΝ 2-10-2024

ΕΥ ΖΗΝ 1-10-2024

ΕΥ ΖΗΝ 30-9-2024

ΕΥ ΖΗΝ 27-9-2024

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι αναπνευστικές λοιμώξεις, που εκδηλώνονται έντονα την εποχή αυτή ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους.

Ο λαιμός που «γρατζουνάει» επίμονα, ο πόνος κατά την κατάποση, σε συνδυασμό με ένα ξηρό βήχα, η ρινική συμφόρηση αλλά και ο πυρετός, είναι ορισμένα από τα συμπτώματα, που μαρτυρούν ότι κάποια ιογενής ή βακτηριακή λοίμωξη απειλεί τον οργανισμό μας.

Έτσι μέχρι να κάνει τον κύκλο της μπορεί οι ημέρες αυτές να είναι πραγματικά δύσκολες, καθώς ο πονόλαιμος και ο ξηρός βήχας καθιστούν την καθημερινότητα ανυπόφορη, ενώ ακόμα και ο ύπνος διαταράσσεται.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πώς το κλειδί για την άμεση ανακούφιση από αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα και την αποφυγή ενδεχόμενων επιπλοκών είναι η άμεση αντιμετώπισή τους με τα κατάλληλα υποστηρικτικά μέτρα.

Σε περίπτωση όμως που τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται μετά από επτά με δέκα ημέρες, οι ειδικοί συνιστούν την άμεση αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Το μέλι αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο στη θεραπεία του πονόλαιμου. Διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενισχύοντας έτσι την ανακούφιση του ξηρού και ταλαιπωρημένου λαιμού, καθιστώντας το ιδανικό μέσο για την προστασία του οργανισμού.

Όσο διαρκούν τα συμπτώματα, πρέπει να παραμένετε ενυδατωμένοι. Για αυτό, οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε άφθονο νερό με έμφαση στους φρέσκους χυμούς. Επίσης να τρώτε θρεπτικές σούπες, ώστε ο οργανισμός να ενυδατώνεται επαρκώς και παράλληλα τις ημέρες που είστε άρρωστοι αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα