back to top
29.7 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

29.7 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Στο Στρατηγείο της Λάρισας η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης “ΑΣΠΙΔΕΣ”

Διαβάστε επίσης

«Θετικά δεκτή» έγινε η πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια από τους ομολόγους του στην Ε.Ε., το Στρατηγείο στη Λάρισα να αναλάβει την επιχειρησιακή διοίκηση της ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης που θα παρέχει προστασία στα εμπορικά πλοία από τις επιθέσεις των ανταρτών ΧΟΥΘΙ στην Ερυθρά Θάλασσα. Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρει τα εξής: «Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΕΣ” στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη Διοίκηση της Επιχείρησης. Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή». Δένδιας Νίκος.

Σκοπός της ευρωπαϊκής αποστολής είναι, σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις όπως το αμερικανικό και το βρετανικό ναυτικό, να προσφερθεί προστασία των εμπορικών πλοίων που περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα προς και από τη Διώρυγα του Σουέζ. Η Ελλάδα, πιθανόν, δεν θα μετέχει με  πολεμικό πλοίο στην ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη , επειδή, η ελληνική Φρεγάτα, θα μετέχει στις  υπό αμερικάνικη διοίκηση επιχειρήσεις,  εναντίον των ανταρτών ΧΟΥΘΙ της Υεμένης.

Όπως δήλωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Άμυνας της Βουλής ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ενημερώνοντας τα μέλη της για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «η χώρα μας, για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσίας θα συμμετέχει με μία φρεγάτα με αμιγώς συνοδευτικό και αμυντικό χαρακτήρα στον στόλο των Αμερικανών και των Άγγλων στην επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα συνδράμει και θα στηρίξει όλες τις ευρωπαϊκές και αραβικές πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα».

Χρήστος Καπούτσης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα