back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο αγροτών έξω από την 30η έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν αγρότες και από τη Θεσσαλία, από τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα.

Ήδη αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα έχουν παρατάξει από χθες 300 τρακτέρ στο πεζοδρόμιο στη νότια πλευρά της ΔΕΘ, ενώ αλιείς παραμένουν με τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό.

Οι παραγωγοί εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά που τους δίνει είναι ψίχουλα». Παράλληλα, δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στους δρόμους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Στο μεταξύ, έχουν προγραμματίσει πανελλαδική σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη στην Λάρισα για να αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους, αλλά είναι διατεθειμένοι να σκληρύνουν την στάση τους.

Σε περίπτερα της Agrotica περιοδεύει αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. Την έκθεση επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης καθώς και ο Πρόεδρος της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

“Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε πως: «Μας ανησυχεί το χτύπημα αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία».

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην περίφραξη τράπεζας καθώς βρίσκεται υπό ανακαίνιση, και έσπασαν τζάμια στο Υπουργείο Εργασίας και παρακείμενα καταστήματα και γραφεία. Την ευθύνη ανέλαβε η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων έως τις 6 αύριο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Ευαγγελισμού και πλατεία Συντάγματος αποφάσισε η Αστυνομία, λόγω των συναθροίσεων που έχουν εξαγγελθεί: στις 7 το απόγευμα από ακροδεξιές οργανώσεις για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης και στις 5 το απόγευμα από αντιφασιστικές οργανώσεις στο ίδιο σημείο.

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 25χρονος τράπερ, που κατηγορείται μαζί με ένα ακόμη άτομο, για την επίθεση εναντίον 23χρονου φοιτητή, πριν από μία εβδομάδα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο γνωστός τράπερ ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, συνελήφθη τα ξημερώματα στην περιοχή των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση του δεύτερου ατόμου βρίσκονται σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα, το 23χρονο θύμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Παραμένουμε στη Θεσσαλονίκη όπου ένας 23χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω του διαδικτύου, σε βάρος 15χρονου. Είχε προηγηθεί καταγγελία της μητέρας του ανηλίκου, σύμφωνα με την οποία ο 23χρονος, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, ανέπτυξε επικοινωνία με το γιο της και προσπάθησε να τον πείσει να συναντηθούν δια ζώσης, προσβάλλοντας την τιμή του κατ’ εξακολούθηση με προτάσεις που αφορούσαν σε γενετήσιες πράξεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Ο 23χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το πρωί στο σταθμό Gare de Lyon στο Παρίσι. Ο δράστης, ένας άνδρας από το Μάλι γεννημένος το 1992, συνελήφθη ενώ η αστυνομία δε γνωρίζει ακόμα το κίνητρο του.

Στην πρόληψη αφιερώνει η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων την εβδομάδα από 5 Φεβρουαρίου, ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου. Δωρεάν έλεγχοι υγείας θα διενεργούνται από τα Πολυδύναμα Ιατρεία του Δήμου, τα οποία θα δέχονται τηλεφωνικά ραντεβού για προληπτικές εξετάσεις ουρολογικού καρκίνου. Οι κλινικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 1ο, 2ο, 3ο και 6ο Δημοτικό Ιατρείο, κατόπιν ραντεβού.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5 και μισή Βόλος- Παναιτωλικός και στις 7 και μισή Πανσερραϊκός – Άρης.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, παροδικά αυξημένες. Θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα