back to top
28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Β. Κόκκαλης: Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις αρκεί αυτές να μη θίγουν τον πυρήνα των δικαιωμάτων του κοινωνικού συνόλου

Διαβάστε επίσης

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία, αποφάσισαν οι αγρότες  κατά τη σημερινή -Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024- πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.  Συγκεκριμένα αποφάσισαν το κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ σε εθνική, επαρχιακή και τελωνεία ταυτοχρόνως, το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη, ενώ για την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό των αγροτών και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους αρκεί αυτές να μη θίγουν τον πυρήνα των δικαιωμάτων του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου», τόνισε ο υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στον  Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.
Ο κ. Κόκκαλης εγκάλεσε την κυβέρνηση για την πρόταση που κατέθεσε για τη νέα ΚΑΠ η οποία-όπως είπε- ευθύνεται για τις μειωμένες επιδοτήσεις στους Έλληνες αγρότες αλλά και για τον τρόπο με τις οποίες τις διένειμε: «οι ενισχύσεις στους Έλληνες αγρότες είναι μειωμένες κατά 40%», ανέφερε.
 
Ο υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης  του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να καλέσει τους αγρότες – που είναι εκείνοι που εφαρμόζουν την νέα ΚΑΠ- σε διάλογο και να προχωρήσουν μαζί σε τροποποιήσεις της νέας ΚΑΠ όπου αυτό είναι εφικτό«το ίδιο είχαμε ζητήσει ήδη από τον Νοέμβριο στον κ. Αυγενάκη να συναντηθεί με τους αγρότες και να προχωρήσει στην αναθεώρησή της».
 
Χαρακτήρισε πολύ μικρή την έκπτωση 10% που έκανε η κυβέρνηση στο ρεύμα των αγροτών καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.  Τέλος  επεσήμανε την ανάγκη για «θεσμική παρέμβαση για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» και ζήτησε να δοθούν επιδοτήσεις για τις ζωοτροφές.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα