back to top
28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Γ. Τσιούρας: Ευθύνη της κυβέρνησης η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Διαβάστε επίσης

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα η κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού (είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο με ανοιχτούς δρόμους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο).

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου υπογράμμισε ότι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με την προϋπόθεση να απαντήσει στα αιτήματά τους, υπογραμμίζοντας πως ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση τα αναγνωρίζει ως δίκαια. Αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις με αιχμή τις τιμές του πετρελαίου, των εφοδίων και του ρεύματος, που -όπως είπε- αυξάνουν πολύ το κόστος παραγωγής.

«Εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε συνάντηση και απαντήσεις πάνω στα αιτήματά μας, αν δεν γίνει αυτό τότε θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Την ευθύνη θα την έχει η κυβέρνηση που δεν δίνει λύσεις στα αιτήματα μας, τα οποία η ίδια αναγνωρίζει ως δίκαια».

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στάθηκε ιδιαίτερα στις χαμηλές τιμές που αγοράζουν τα προϊόντα από τους αγρότες και κτηνοτρόφους οι έμποροι και οι βιομήχανοι και το ίδιο προϊόν να φτάνει τελικά στους καταναλωτές σε πολύ ακριβή τιμή.

«Από τη μία εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε γιατί μας παίρνουν τα προϊόντα πάμφθηνα και από την άλλη τα ίδια προϊόντα τα αγοράζουν οι καταναλωτές πανάκριβα. Πάνω σε αυτά τα ζητήματα θα απαντήσει η κυβέρνηση. Αυτό είναι το ζητούμενο για να μπορέσουμε και εμείς να έχουμε ένα εισόδημα επιβίωσης και εσείς να αγοράζετε φτηνά τα προϊόντα και να μην κερδοσκοπούν κάποιοι με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα