back to top
28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την πολύνεκρη επίθεση στην ναυτιλιακή – Τι όπλισε το χέρι του δράστη

Διαβάστε επίσης

Ευρεία έρευνα διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια και τις συνθήκες μέσα στις οποίες εξελίχθηκε η χθεσινή σφαγή στην έδρα της ναυτιλιακής εταιρείας European Product Carriers Ltd στηνΠλατεία Φλέμινγκ στη Γλυφάδα . Από τις σφαίρες του 76χρονου Αιγύπτιου Αριστείδη ελ Μπουράι ή αλλιώς «Άρη», έπεσαν νεκροί η εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, ο γαμπρός της, σύζυγος της αδελφής της και CEO της εταιρείας Αντώνης Βλασσάκης και ο πρώην καπετάνιος και νυν εργαζόμενος στο λογιστήριο Ηλιας Κουκουλάρης, ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη.

Οι δυνάμεις των ΕΜΑΚ που εισέβαλαν στο κτίριο ανακαλύψαν το πτώμα του αυτόχειρα ηλικιωμένου Αιγυπτίου στο υπόγειο των γραφείων.

Σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες ο 75χρονος Αριστείδης ελ Μπουράϊ βρισκόταν στη χώρα μας από το 1980. Είχε έρθει από την Αίγυπτο σε ηλικία 32 ετών. Εργαζόταν στις εταιρείες της οικογένειας Καρνέση, έχοντας αναλάβει να φροντίζει τις κατοικίες των μελών της.  Συγκεκριμένα η Ελευθερία Καρνεση , η μητέρα της οικογένειας που δεν είναι πια στη ζωή, αποφάσισε να τον αναβαθμίσει σε επιστάτη των ακινήτων της οικογένειας ώστε να φροντίζει τα σπίτια τους σε Αθήνα και Πεταλιούς.

Μάλιστα ο δράστης αποφάσισε να αλλάξει θρησκεία και να βαπτιστεί Χριστιανός, με το όνομα Αριστείδης. Όταν ο ίδιος βρέθηκε στην δύσκολη θέση να εμφανισθεί στο δικαστήριο υπέρ της μιας πλευράς στην οικονομική διαμάχη  μεταξύ του 85χρονου εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση και των δύο αδελφών του, της 79χρονης Δέσποινας και της 77χρονης Μαρίας, για οικονομική διαφορά ύψους 325 εκατ. δολαρίων. Κατ αρχήν τέθηκε εκτός μισθολογίου της εταιρείας, αλλά συνέχισε να εργάζεται για την εφοπλιστική οικογένεια και συγκεκριμένα τον Σπύρο Καρνέση, στου οποίου την πλευρά τάχθηκε κατά την δικαστική διαμάχη, ενώ εξακολουθούσε να διανυκτερεύει στα σπίτια του Καρνέση στη Γλυφάδα όταν ερχόταν στην Αθήνα. Ωστόσο οι αδελφές και ο γαμπρός του Σπύρου Καρνέση τον θεωρούσαν «άνθρωπο του εφοπλιστή» και του ζήτησαν να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει στη Γλυφάδα (ιδιοκτησίας της γιαγιάς της οικογένειας).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιγύπτιος πήγε στο γραφείο της ιδιοκτήτριας στην ναυτιλιακή εταιρεία όπου είχαν έναν άγριο καβγά. Εκείνη τον πέταξε έξω από το γραφείο, λέγοντάς του να πάρει τα πράγματά του και να φύγει.

Συμφωνα με  πληροφορίες λιγα 24ωρα πριν του ανακοινώθηκε ότι απολύεται και γιαυτό προσπάθησε να μεταπείσει την ιδιοκτήτρια της εταιρείας Μαρία Καρνέση, δίχως πάντως επιτυχία.

Εχθές ο δράστης  μπήκε στο υπόγειο πάρκινγκ με τηλεκοντρόλ που είχε στην κατοχή του. Στάθμευσε το όχημά του, ανέβηκε στον πρώτο όροφο από το κλιμακοστάσιο και πυροβόλησε στο κεφάλι αρχικά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας (γαμπρό της ιδιοκτήτριας Μαρίας Καρνέση).

 

Στη συνέχεια πυροβόλησε με την κοντόκαννη καραμπίνα τον καπετάνιο που προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον σταματήσει και μετέβη στο γραφείο της ιδιοκτήτριας της εταιρείας, Μαρίας Καρνέση, την οποία πυροβόλησε στο κεφάλι. Τέλος  κατευθύνθηκε σε μια αποθήκη στο υπόγειο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Στο Ασκληπιείο της Βούλας οδηγήθηκαν για νοσηλεία δύο εργαζόμενοι στην εταιρεία που έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και ακόμη δεν έχουν συνέλθει. Πρόκειται για υπαλλήλους που άκουσαν τους πυροβολισμούς και έμειναν για ώρα μόνοι τους μέχρι να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Την ανείπωτη θλίψη του εκφράζει ο Σπύρος Καρνέσης για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στη Γλυφάδα.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του αναφέρει:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη.

Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Newsroom Αθήνα 984 , ΑΠΕ-ΜΠΕ, Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα