back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζ. Δημαδάμα: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα προστατευτικό δίχτυ, είναι ανθρωπιά και αγάπη για τους συνανθρώπους μας

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώνεται απόψε στη Βουλή με τη διαδικασία της ψηφοφορίας η συζήτηση του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου που εξισώνει το δικαίωμα του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Η Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, διδάσκουσα στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, τόνισε ότι η επέκταση της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου, υλοποιεί τη συνταγματική αρχή της ελευθερίας και της ισότητας.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική μέρα για την πατρίδα μας, για τη δικαιοσύνη και για την ισότητα των πολιτών. Ένα αυτονόητο βήμα που έπρεπε να είχε ήδη γίνει, πραγματοποιείται τώρα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου ανοίγει μια μεγάλη σελίδα για τη χώρα μας καθώς μειώνονται ανισότητες και αίρονται αδιέξοδα.
«Από αύριο, όλη αυτή η οπισθοδρομική φασαρία που γίνεται γύρω από την ισότητα στο γάμο θα υποχωρήσει και αυτό που θα έχει μείνει θα είναι η ισχυροποίηση του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και της ισότητας. Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, φέρνει χαρά, ευτυχία και δικαιοσύνη στα ομόφυλα ζευγάρια και στα παιδιά τους που μέχρι σήμερα δεν ήταν ορατά», πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών που δεν περιορίζονται μόνο στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά αφορούν κάθετα το πολιτικό σκηνικό, η κ. Δημαδάμα τόνισε ότι ζητήματα που αφορούν σε ανθρώπινα δικαιώματα δεν «χωρούν» κομματικές αποχρώσεις και δεν θα πρέπει να τα βάζουμε στην ομπρέλα των κομματικών αντιπαραθέσεων.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν ούτε σε δημοψηφίσματα ούτε και σε συντριπτικές πλειοψηφίες. Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο αποτελεί μια μεγάλη νίκη καθώς παραχωρεί τα ίδια νομικά δικαιώματα σε όλους τους ανθρώπους. Είναι ένα προστατευτικό δίχτυ, είναι ανθρωπιά και αγάπη για τους συνανθρώπους μας», σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μια ευρύτερη αποδοχή του νομοσχεδίου τόσο από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών όσο και από και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες διαδικασίες για ίση πρόσβαση των ομόφυλων ζευγαριών σε δικαιώματα γάμου, εργατικής νομοθεσίας , υιοθεσίας αλλά και ισότητας στα δικαιώματα παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που ήδη υπάρχουν.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα