back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αγρότες: Έτοιμοι για την κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των αγροτών εν όψει του μεγάλου συλλαλητηρίου την Τρίτη στην Αθήνα, οι οποίοι… ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για να τα οδηγήσουν στην πρωτεύουσα.

Οι ίδιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι αγρότες τονίζουν πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν «στάχτη στα μάτια» ενώ παράλληλα προειδοποιούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί  στις συγκεντρώσεις των αγροτών, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Ήδη, το Σάββατο, οι αγρότες της Ημαθίας και της Πιερίας, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στους παραδρόμους βγήκαν με τα πόδια στο οδόστρωμα θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενόψει του συλλαλητηρίου της Τρίτης.

Ο αποκλεισμός τμήματος της Εγνατίας κράτησε για περίπου μια ώρα.

Παράλληλα, αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και στα υπόλοιπα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που αφορά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024  και η οποία δίνει τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού που θα επιστραφεί στους αγρότες. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα