back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της Αστυνομίας στα Τρίκαλα Κορινθίας, όπου ζει η οικογένεια των αυτοαποκαλούμενων Παλαιοχριστιανών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές αρχές παρουσία εισαγγελέα και υπηρεσιών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης βρίσκονται στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει η οικογένεια με τα ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιχείρησαν στα παραπήγματα προκειμένου να προσαγάγουν τον 47χρονο άνδρα. Τα παιδιά αλλά και η μητέρα δεν είναι στην περιοχή και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

“Η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Διότι έτσι στηρίζουμε και τον πρωτογενή τομέα από το χωράφι έως το ράφι αλλά και τον καταναλωτή με καλύτερες τιμές” τονίζει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε” υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ την κάθοδό τους στην Αθήνα προετοιμάζουν οι αγρότες ενόψει του συλλαλητηρίου της Τρίτης και επιμένουν στην παρουσία τρακτέρ, παρά την αρνητική απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου συνεχίζονται για να επιτραπεί η είσοδος στην Αθήνα ενός αριθμού αγροτικών μηχανημάτων.

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Με παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη ζητά την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή Πολιτικής Γραμματείας κα Κεντρικής Επιτροπής, αφήνοντας αιχμές εναντίον της πρωτοβουλίας του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει υπό μορφή ερωτηματολογίου στον προσυνεδριακό διάλογο ζητήματα που αφορούν σε αλλαγές στην δομή, την ονομασία και τα σύμβολα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διεθνής κατακραυγή για τον θάνατο του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρωσία. Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του ζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της G7. Δριμύ κατηγορώ κατά των ρωσικών Αρχών εξαπολύει η ομάδα υποστήριξης του Ναβάλνι για προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε η δυνατότητα στη μητέρα του να παραλάβει τη σορό του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μητέρα και ο δικηγόρος του Ναβάλνι πληροφορήθηκαν από τη σωφρονιστική υπηρεσία, ότι πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου». Στο μεταξύ σε τουλάχιστον 340 συλλήψεις προχώρησαν οι ρωσικές αρχές το τελευταίο 24ωρο από τις εκδηλώσεις που έγιναν σε 30 ρωσικές πόλεις στη μνήμη του.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το Νάσερ, έχει τεθεί “εντελώς εκτός λειτουργίας”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς. “Υπάρχουν μόνο τέσσερα μέλη του προσωπικού που παρέχουν φροντίδα σε ασθενείς” εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο ίδιος εξήγησε ότι το νοσοκομείο τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης καυσίμων και των συγκρούσεων που μαίνονται στην περιοχή γύρω από αυτό. Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές και κατέσχεσε μεγάλες ποσότητες όπλων στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: Στις 3 και μισή: Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα. Στις 7: ΑΕΚ – Κηφισιά. Οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Για τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ, αναμετρώνται στις 7 το απόγευμα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα