back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών, ωστόσο παραμένουν τρακτέρ στην πλ. Συντάγματος. Σε ισχύ έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, καθώς και τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ. «Ο αγώνας θα συνεχιστεί αν δεν δωθούν λύσεις στα προβλήματά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλας κατά την ομιλία του στην πλ. Συντάγματος.

«Αρκετά από τα αιτήματα των αγροτών έχουν βάση. Κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί», επανέλαβε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο podcast «The Globalist» του περιοδικού «Monocle» στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Την στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι μετέβησαν στο Σύνταγμα.

«Λευκή επιταγή μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, διαφορετικά θα ζητήσει αναβάπτιση της κομματικής εντολής προς το πρόσωπο του από την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ στο προσεχές συνέδριο», φέρεται να έθεσε ως δίλημμα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης στην εν εξελίξει κρίσιμη συνεδρίαση του οργάνου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Κασσελάκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ άφησε αιχμές εναντίον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υποστηρίζοντας πως κάνουν προπαγάνδα εναντίον του κόμματος του.

Μειωμένο κάτω από το 75% του μέσου όρου ήταν το 2022 το κατακεφαλήν ΑΕΠ στις περιφέρειες της Ελλάδας, πλην της Αττικής, με το βόρειο Αιγαίο να καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο στην ΕΕ με 41%, σύμφωνα με τη Eurostat. Στην ΕΕ το 2022, το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε σε 231 από τις 242 περιφέρειες, ενώ μειώσεις σημειώθηκαν σε 11 περιφέρειες.

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να γνωστοποιεί την πρόθεσή του για βελτιωτικές αλλαγές στο πνεύμα των προτάσεων που έχουν υποβάλει κόμματα και φορείς, εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα. Το νομοσχέδιο πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, μόνο με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση που επιφυλάχθηκε για τη συζήτηση στην Ολομέλεια. Το βράδυ της Πέμπτης η ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Την ίδια ημέρα, θα νεκρώσουν τα δικαστήρια της Αθήνας μετά την απόφαση του δσ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους.

Σε αναβρασμό η τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αιχμή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Την Πέμπτη προγραμματίζεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπό κατάληψη τελούν περισσότερα από 150 τμήματα σχολών. Αργά το απόγευμα, η συνέλευση των καθηγητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου. Η διδασκαλία των μαθημάτων του εξαμήνου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου

Η Χαμάς επιβεβαίωσε πως παρέλαβε φορτίο με φάρμακα και έχει αρχίσει ήδη τη διανομή τους σε ομήρους που κρατάει στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ. Χάρη σε μεσολάβηση του Κατάρ και της Γαλλίας, επιτεύχθηκε τον προηγούμενο μήνα συμφωνία για την κατεπείγουσα παράδοση φαρμάκων που χρειάζονται όμηροι της Χαμάς σε αντάλλαγμα για ανθρωπιστική βοήθεια – συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων – που προορίζεται για τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών βροχών τις μασημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα