back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στο Σύνταγμα θα παραμείνουν απόψε εκατοντάδες αγρότες, μαζί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, οι οποίοι συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Αυτή την ώρα κλειστή παραμένει η λεωφ. Αμαλίας μπροστά από τη βουλή.

Αύριο στις 11 το πρωί θα αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα, όπου θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, ενώ θα ενημερώσουν τους συνάδελφους τους για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και ακολούθως θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Πάντως, σύμφωνα με αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».
Οι αγρότες κατά το αποψινό συλλαλητήριο επανέλαβαν τα βασικά τους αιτήματα, μεταξύ άλλων τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, επιδοτήσεις για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών, ενώ αναφέρθηκαν ιδιαιτέρως στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων.

«Αρκετά από τα αιτήματα των αγροτών έχουν βάση. Κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί», επανέλαβε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο podcast «The Globalist» του περιοδικού «Monocle» στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Την στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι μετέβησαν στο Σύνταγμα.

Με τη φράση, «εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια, αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα, αν δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών», ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε το δίλημμα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην εν εξελίξει κρίσιμη συνεδρίαση του οργάνου.
«Ή με στηρίζετε ή βρείτε ανταγωνιστή να κονταροχτυπηθούμε στο Συνέδριο», φέρεται να δήλωσε ο κ. Κασσελάκης. Προσερχόμενος στη συνεδρίασε ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει», ενώ άφησε αιχμές εναντίον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υποστηρίζοντας πως κάνουν προπαγάνδα εναντίον του κόμματος του.

«Η Τουρκία μπορεί να έχει χαμηλώσει τους τόνους και να έχει σταματήσει τις παραβιάσεις, αλλά δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία από τις θέσεις της», ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, δείχνοντας να μη συμμερίζεται το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Τουρκία με την τελευταία Navtex συνδυάζει την κυριαρχία με τη ναυσιπλοΐα.
«Να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Ανησυχώ και μάλιστα πάρα πολύ,όταν απέναντί μου έχω 100 εκατομμύρια που διατυπώνουν απειλές ασύμβατες με το Διεθνές Δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας.
Δήλωσε πάντως, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνουν τα νησιά μας ανυπεράσπιστα. « Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν δεδομένων και των πληθυσμιακών και οικονομικών συνθηκών, για να παραμείνει αλώβητη η εθνική μας κυριαρχία», τόνισε.

Σε αναβρασμό η τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αιχμή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Την Πέμπτη προγραμματίζεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπό κατάληψη τελούν περισσότερα από 150 τμήματα σχολών. Αργά το απόγευμα, η συνέλευση των καθηγητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου.

Το Ισραήλ δεν θα καταβάλει «οποιοδήποτε τίμημα» για την επιστροφή των 134 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς και ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να στείλουν στην περιοχή τον ειδικό απεσταλμένο τους για τη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο των συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Κατάρ με στόχο μια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων.
Οι δηλώσεις επικρίθηκαν από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ και τον υπουργό Μπένι Γκαντς και εξόργισαν κάποιες από τις οικογένειες των ομήρων που προσπαθούν να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να συνάψει συμφωνία.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα