back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Γ. Χριστόπουλος (ΟΙEΛΕ): Τουλάχιστον 300 παιδιά εύπορων οικογενειών διδάσκονται παράνομα κατ’ οίκον

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την οικογένεια στην Κορινθία, που ανήκει σε παλαιοχριστιανική οργάνωση και δεν στέλνει τα παιδιά στο σχολείο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) επαναφέρει τις καταγγελίες για εύπορες οικογένειες, που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και με παράνομο τρόπο έχουν μεθοδεύσει την κατ΄οικον διδασκαλία τους (homeschooling).

Μάλιστα σύμφωνα με τον Γιώργο Χριστόπουλο, πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ , ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί”, «περισσότερα από 300 παιδιά, γόνοι εύπορων οικογενειών, οι οποίοι σχετίζονται με τον παραθρησκευτικό χώρο, κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι αποκτώντας το δικαίωμα της κατ΄ οίκον διδασκαλίας με τη συνδρομή ιδιωτικών σχολείων».

Ο Γιώργος Χριστόπουλος έκανε αναφορά στην μεγάλη προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ, το 2017, να αναδείξει το φαινόμενο της διασύνδεσης του homeschooling με ακραίες παραθρησκευτικές ομάδες και την εμπλοκή ιδιωτικού σχολείου στην υπόθεση.

«’Όλα ξεκίνησαν το 2017 με την προβολή του ντοκιμαντέρ “ΙΧΘΥΣ” (‘Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού, Σωτήρας), στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκα ότι στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η περίπτωση μιας οικογένειας με τέσσερα παιδιά, που λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα όπως υποστήριζαν, έκαναν συμφωνία με ένα ιδιωτικό σχολείο να πάρουν τα παιδιά τίτλους σπουδών.

Μετά από δική μας έρευνα, πληροφορηθήκαμε ότι ο πατέρας ήταν ιατρός, Διευθυντής σε κλινική πολύ γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας. Αποστείλαμε όλα τα στοιχεία που διαθέταμε στο Υπουργείο Παιδείας και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να βρεθεί το ιδιωτικό σχολείο που εξέδιδε “μαϊμού” τίτλους και να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη νόμιμη φοίτηση των μαθητών.

Μέσα σε τρία λεπτά θα μπορούσαν να μας αποστείλουν τα στοιχεία του ιδιωτικού σχολείου αλλά, “όλως περιέργως”, δεν μάθαμε τίποτα και ποτέ. Πιθανότατα οι άνθρωποι αυτοί έχουν μηχανισμούς προστασίας μέσα στο λεγόμενο βαθύ κράτος που τους προστατεύουν έτσι ώστε να μην βγουν κάποια πράγματα στη δημοσιότητα».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ επισήμανε τη διασύνδεση του homeschooling με περιθωριακές και επικίνδυνες κοινωνικές ομάδες:

«Συχνά πίσω από την κατ’ οίκον διδασκαλία κρύβονται ακραίες ομάδες. Πχ, στις ΗΠΑ οι οικογένειες που υποχρεώνουν τα παιδιά τους στο homeschooling είναι μέλη είτε φονταμενταλιστικών χριστιανικών ομάδων, είτε ακραίοι νεοφιλελεύθεροι ριζοσπάστες που ενεργά επιδιώκουν την κατάργηση της κρατικής εκπαίδευσης».

Τέλος ο Γιώργος Χριστόπουλος έκανε αναφορά στον κίνδυνο της έκδοσης παράνομων τίτλων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Κάποιες ιδιωτικές μονάδες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε γραφεία εκτύπωσης απολυτηρίων για μαθητές-φαντάσματα. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ήδη χιλιάδες παράνομοι τίτλοι σπουδών απονεμήθηκαν από ιδιωτικά ΤΕΕ σε όλη την Ελλάδα σε μαθητές οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για διορισμό στο δημόσιο και μάλιστα σε καίριες θέσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα