back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

«Λέω στους Ινδούς φίλους ότι είμαστε το φυσικό σκαλοπάτι εισόδου στην Ευρώπη και πέρα από αυτή», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 9η ετήσια διάσκεψη «Raisina Dialogue» στο Νέο Δελχί, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Η Ελλάδα πάει καλά και λέμε στις ινδικές επιχειρήσεις παρακαλώ ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι», πρόσθεσε ο κ. Μητοστάκης ,επισημαίνοντας τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας.

Θετική για την Ελλάδα η ενδιάμεση αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Το εθνικό πλάνο ανάκαμψης της Ελλάδας προχωρά επιτυχώς. Η Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους δικαιούχους του Ταμείου σε σχέση με το ΑΕΠ της» δήλωσε στις Βρυξέλλες ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τη χώρα μας να διατηρήσει τη δυναμική σταθερής υλοποίησης και να εξασφαλίσει τη συνεχή επάρκεια της δημόσιας διοίκησης ενόψει και της επερχόμενης μεγέθυνσης του Εθνικού Σχεδίου.

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα στα φαρμακεία, το πλαφόν των 3 ευρώ στη συμμετοχή στα γενόσημα, ενώ σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο υγείας , οι ασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν με ένα ευρώ για κάθε εργαστηριακή εξέταση και τρία ευρώ, για κάθε απεικονιστική εξέταση.

Κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λήξη των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών.

Για χυδαία απόφαση της ΝΔ να μην κληθούν επιπλέον μάρτυρες και να κλείσει άρον – άρον τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος.

“Η ΝΔ παρείχε πλήρη κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή και στον Χρήστο Σπίρτζη” τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για υποκρισία κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Γιώργος Φλωρίδης. Θα πάμε την ιστορία όσο πιο μακριά γίνεται απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Την ευθύνη του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του Α9.84 ο πρώην υπουργός Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος συναντάται στη Βουλή με τον επικεφαλής της ΚΟ Αλέξη Χαρίτση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα κατέλθει υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Ανοίγει αύριο τις εργασίες του, στο Tae Kwon Do, του παλιού Φαλήρου το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 7 το απόγευμα η προγραμματισμένη ομιλία Κασσελάκη.

Στη διάψευση των πληροφοριών πως ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την επιστολή του προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας προχώρησαν πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Περιγράφουν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης ως ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Προέδρου.

Νομίζω ότι έληξε αυτονόητα, αυτή η εσωτερική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, μια περιττή θα πω εσωτερική διαμάχη, η οποία δεν χρειαζόταν, για ένα ερωτηματολόγιο το οποίο συμβουλευτικά θα λειτουργήσει και φυσικά υφίσταται στην πλατφόρμα, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Αυτοψία του Ποέδρου του ΠΑΣΟΚ στην περιφερειακή οδό Θεσ/νικης όπου θα κατασκευαστεί η υπερυψωμένη οδική αρτηρία. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης να υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. “Ο αγώνας μας θα είναι μακράς διάρκειας και δεν κάνουμε βήμα πίσω”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Κώστας Αποστολόπουλος.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι αγροτοσυνδικαλιστές από την Θεσσαλία αναμένεται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό όπως είπε, επίσης στο σταθμό μας, ο Πρόεδρος της ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτών Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Τη συνέχιση της ανακριτικής έρευνας ζητά με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανηλίκων αγοριών, με κατηγορούμενο τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιο.

Στα χέρια της Αστυνομίας πολυμελής συμμορία, που διέπραττε επιθέσεις -τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022- σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων και σε φιλάθλους κατά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου εντός των αγωνιστικών χώρων. Συνελήφθησαν 8 άτομα, ενώ αναζητείται ακόμη ένα .

H έκθεση «Γόρδιοι Δεσμοί» του Στέργιου Στάμου εγκαινιάζεται αύριο στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων. 

ΔΙΕΘΝΗ

Το ισραηλινό κοινοβούλιο υποστήριξε με μεγάλη πλειοψηφία την διακήρυξη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, την ώρα που ενισχύονται οι διεθνείς προτροπές για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας επί του άξονα της «λύσης των δύο κρατών”.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική, που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα