back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

«Λέω στους Ινδούς φίλους ότι είμαστε το φυσικό σκαλοπάτι εισόδου στην Ευρώπη και πέρα από αυτή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 9η ετήσια διάσκεψη  «Raisina Dialogue» στο Νέο Δελχί, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Η Ελλάδα πάει καλά και λέμε στις ινδικές επιχειρήσεις παρακαλώ ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητοστάκης, επισημαίνοντας τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας.

Θετική για την Ελλάδα η ενδιάμεση αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Το εθνικό πλάνο ανάκαμψης της Ελλάδας προχωρά επιτυχώς. Η Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους δικαιούχους του Ταμείου σε σχέση με το ΑΕΠ της» δήλωσε στις Βρυξέλλες ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν  Βάλντις Ντομπρόβσκις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τη χώρα μας να διατηρήσει τη δυναμική σταθερής υλοποίησης και να εξασφαλίσει τη συνεχή επάρκεια της δημόσιας διοίκησης ενόψει και της επερχόμενης μεγέθυνσης του Εθνικού Σχεδίου.

Εν τω μεταξύ, Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα στα φαρμακεία, το πλαφόν των 3 ευρώ στη συμμετοχή στα γενόσημα, ενώ σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο υγείας οι ασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν με ένα ευρώ για κάθε εργαστηριακή εξέταση και τρία ευρώ, για κάθε απεικονιστική εξέταση.

Κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λήξη των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών. Για χυδαία απόφαση της ΝΔ να μην κληθούν επιπλέον μάρτυρες και να κλείσει άρον – άρον τις εργασίες της η Επιτροπή έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. “Η ΝΔ παρείχε πλήρη κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή και στον Χρήστο Σπίρτζη” τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για υποκρισία κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Γιώργος Φλωρίδης. Θα πάμε την ιστορία όσο πιο μακριά γίνεται απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Την ευθύνη του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 ο πρώην υπουργός Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος συναντάται στη Βουλή με τον επικεφαλής της ΚΟ Αλέξη Χαρίτση.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα κατέλθει υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Ανοίγει αύριο τις εργασίες του, στο Tae Kwon Do, του Παλαιού Φαλήρου το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 7 το απόγευμα η προγραμματισμένη ομιλία Κασσελάκη.

Αυτοψία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην περιφερειακή οδό Θεσ/νικης όπου θα κατασκευαστεί η υπερυψωμένη οδική αρτηρία. Προτεραιότητα της κυβέρνησης να υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες ,προκειμένου να λάβουν  αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. “Ο αγώνας μας θα είναι μακράς διάρκειας και δεν κάνουμε βήμα πίσω”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Κώστας Αποστολόπουλος.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι αγροτοσυνδικαλιστές από την Θεσσαλία αναμένεται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό όπως είπε, επίσης στο σταθμό μας, ο Πρόεδρος της ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτών Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Στα χέρια της Αστυνομίας πολυμελής συμμορία, που διέπραττε επιθέσεις -τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022- σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων και σε φιλάθλους κατά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου εντός των αγωνιστικών χώρων. Συνελήφθησαν 8 άτομα, ενώ αναζητείται ακόμη ένα.

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα.  Αύριο βράδυ αναμένεται η ψηφοφορία.  Κλειστά αύριο τα δικαστήρια της Αθήνας, μετά την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για καθολική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ διώκεται επειδή δημοσιοποίησε ονόματα πηγών και όχι για τις πολιτικές του απόψεις, δήλωσαν δικηγόροι που εκπροσωπούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο Ασάνζ μάχεται για να σταματήσει την έκδοσή του από τη Βρετανία.
Αμερικανοί εισαγγελείς επιδιώκουν να οδηγήσουν τον 52χρονο Ασάνζ σε δίκη σχετικά με τη δημοσιοποίηση από το WikiLeaks σημαντικών απόρρητων στρατιωτικών αρχείων των ΗΠΑ και διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική, που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα