back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Δίωξη σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Hellenic Train για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη άσκησε ο εφέτης ανακριτής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η δίωξη αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο και σε διευθυντή διεύθυνσης της ΑΕ, οι οποίοι διώκονται για αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν δια παραλείψεως και ειδικότερα για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Σημειώνεται ότι, σε βάρος των υπολοίπων 31 στελεχών της ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ έχει ασκηθεί δίωξη και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας.

Σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στα μπλόκα, όπου επέστρεψαν από το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, θα αποφασίσουν οι αγρότες το μέλλον των κινητοποιήσεων. «Ο αγώνας μας θα είναι μακράς διάρκειας και δεν κάνουμε βήμα πίσω”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Κώστας Αποστολόπουλος.

Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν αύριο μελισσοκόμοι από διάφορες περιοχές της χώρας σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με κυριότερο αυτό της ελληνοποίησης μελιού. Οι μελισσοκόμοι αναμένεται να φθάσουν στο Σύνταγμα με αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το βράδυ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε τον υπ. Δικαιοσύνης ότι έφερε ένα νομοσχέδιο για να εξευμενίσει την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο δεν είναι αποτέλεσμα διαλόγου, δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά, δεν στηρίζεται σε εγκληματολογικά δεδομένα και γι αυτό έχει απέναντι όλο τον νομικό κόσμο. Με αναφορά στον νόμο Παρασκευόπουλου απάντησε ο Γιώργος Φλωρίδης λέγοντας -μεταξύ άλλων- «με το “καλημέρα” που αναλάβατε το 2015, το πρώτο άρθρο που φέρατε ήταν αποφυλάκιση του βαρέος εγκλήματος στην Ελλάδα».

Επίθεση στην κυβέρνηση και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος την κατηγόρησε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο νομοθετεί τον ποινικό λαϊκισμό, ενώ έκανε λόγο για μπίζνα της κυβέρνησης με το σωφρονιστικό σύστημα.

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Φλωρίδη προκάλεσαν οι κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος επικαλούμενος τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου στη χώρα μας έχει σοβαρό πρόβλημα. «Στην Ευρώπη ο κορυφαίος θεσμός για την προστασία του κράτους δικαίου είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης και σε αυτόν τον θεσμό που μετέχουν 46 χώρες επελέγη ομόφωνα να ηγηθεί ένα προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος», τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

«Ναι, το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός ανάλογου κύρους και ανάλογης ευαισθησίας. Γι’ αυτό, τον Οκτώβριο του 2023 είχε ψήφισμα που εγκαλούσε την Ελλάδα για την χρήση του Predator. Για να τα λέτε όλα, κ. Φλωρίδη, όχι μόνο ό,τι σας συμφέρει», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κλειστά θα μείνουν αύριο τα δικαστήρια στην Αθήνα, μετά την απόφαση του ΔΣΑ για καθολική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Την παροχή ενός νέου voucher για μαθητές, της Α’ Γυμνασίου, ύψους 300 ευρώ, το οποίο θα ονομάζεται sports pass, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας με στόχο την ενίσχυση της άθλησης των παιδιών. Θα παρέχει την ευκαιρία σε μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Το sport voucher των 300 ευρώ θα δοθεί σε 35.000 από τους περίπου 100.000 μαθητές της τάξης αυτής σε όλη τη χώρα. Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια.

«Η ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Ινδία είναι ο κεντρικός στόχος τόσο της Αθήνας όσο και των Βρυξελλών, και σε αυτή τη διαδικασία η χώρα μας θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue» στο Νέο Δελχί.

«Η Ελλάδα πάει καλά και λέμε στις ινδικές επιχειρήσεις παρακαλώ ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος επισήμανε τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας και τόνισε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και είναι τόσο κοντά όσο ποτέ.

Με φόντο το άτυπο μορατόριουμ ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν αύριο στο Tae Kwon Do, του Παλαιού Φαλήρου οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου του κόμματος. Στις 7 το απόγευμα η προγραμματισμένη ομιλία Κασσελάκη.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Δικαστήριο του ρωσικού Βορρά θα εξετάσει κεκλεισμένων των θυρών στις 4 Μαρτίου προσφυγή που κατέθεσε η μητέρα του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία προσπαθεί εδώ και μέρες να παραλάβει τη σορό του γιου της, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 16 Φεβρουαρίου μέσα στη φυλακή. Η ομάδα του υπ’ αριθμόν ένα εχθρού του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι έβαλε να σκοτώσουν τον Αλεξέι Ναβάλνι και δεν επιστρέφει το πτώμα του στους συγγενείς του επειδή επιδιώκει να κρύψει τις αποδείξεις. Η προεδρία διέψευσε αυτές τις κατηγορίες. Οι ρωσικές αρχές έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν το πτώμα του Ναβάλνι πριν περάσουν τουλάχιστον 14 ημέρες, ώστε να «έχει εξετασθεί από εμπειρογνώμονες».

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στην παράταση θα κριθεί το αποτελέσμα του αγώνα ρεβάνς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει και με το 0-1 του πρώτου παιχνιδιού, πριν από μια εβδομάδα, οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες. Στην περίπτωση που δεν σημειωθούν γκολ οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα πέναλτι.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. – 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα