back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση Τσίπρα λίγες ώρες πριν από το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Για «αντιθεσμική συμπεριφορά» κάνει λόγο το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, και επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν 2 ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει μια τέτοια παρέμβαση».

Ο Αλέξης Τσίπρας με μια βαρυσήμαντη δήλωσή του άνοιξε θέμα ηγεσίας, καλώντας τον κ. Κασσελάκη να προσφύγει εκ νέου στην κοινωνική βάση του κόμματος, διεκδικώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα μπορεί να υπάρξει από την πλευρά εκείνων που τον αμφισβητούν.

Σε λίγο η ομιλία Κασσελάκη στο Συνέδριο.

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν απόψε οι αγρότες στα μπλόκα. Ωστόσο αποχώρησαν οι παραγωγοί από τα Μάλγαρα, το Δερβένι, τα Κουφάλια και το Στρυμονικό Σερρών. Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο στον κόμβο των Νέων Μουδανιών, όπου αύριο θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό στην Εθνική οδό.

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ. Αδιαπραγμάτευτη χαρακτήρισε τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων ο υφυπουργός υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Εν τω μεταξύ, υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Ο υπ. Δικαιοσύνης κλείνοντας τη συνεδρίαση επισήμανε ότι «η ψήφος όλων θα καταγραφεί και η ελληνική κοινωνία θα γνωρίζει την θέση όλων μας», ενώ τόνισε πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις υπερασπίζονται το συμφέρον της κοινωνίας και των θυμάτων.

Επίθεση Παύλου Μαρινάκη κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τη δήλωσή του ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός και ψάχνει ασόβαρες δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Τον κ. Μαρινάκη να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία», η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάση Γλαβίνα. Αιχμηρή αντίδραση στη δήλωση Ανδρουλάκη και από την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία κατηγόρησε τους πολιτικούς που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο ότι δυσκολεύονται να μπουν στον 21ο αιώνα, βλέπουν τον κόσμο φοβικά και δήλωσε πως εάν η ίδια ήταν βουλευτής θα το ψήφιζε.

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της φοιτητικής πορείας. Άγνωστοι έκαψαν κάδο απορριμμάτων και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Τουλάχιστον έως και τις 27 Φεβρουαρίου υπό κατάληψη θα βρίσκεται μία στις δύο πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντιπροσωπεία μελισσοκόμων, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για δέσμευση προσωπική αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού πως θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι αναφορικά με το θέμα των ελληνοποιήσεων των μελιών.

Εικοσιένας νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ παραμένουν άλλοι 33 ασθενείς. Επιπλέον τέσσερις κατέληξαν από γρίπη ενώ τρεις βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Η ομάδα του εκλιπόντος επικριτή του Κρεμλίνου Αλέξει Ναβάλνι ανακοίνωσε σήμερα ότι το πιστοποιητικό θανάτου γράφει ότι πέθανε από φυσικά αίτια. Σημειώνεται ότι, ο ηλικίας 47 Ναβάλνι πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικτής και η ομάδα και η οικογένειά του ισχυρίστηκαν ότι το Κρεμλίνο τον δολοφόνησε, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο έχει απορρίψει με οργή.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 10, Φερεντσβάρος- Ολυμπιακός αγώνας ρεβάνς για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. – 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα