back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σε τετραπλές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε

Διαβάστε επίσης

«Βρείτε αντίπαλο να λογαριαστούμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Σ. Κασσελάκης στον απόηχο της παρέμβασης του Α. Τσίπρα που τον καλούσε να προσφύγει στην ανανέωση της εμπιστοσύνης της εκλογικής βάσης προς το πρόσωπο του. Ο Σ. Κασσελάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνοντας το γάντι σε όσους τον αμφισβητούν, αποδέχτηκε να αναμετρηθεί μαζί τους για την διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος με προσφυγή σε νέες εσωκομματικές εκλογές.

Ο Σ. Κασσελάκης, πριν περάσει στην αντεπίθεση, δεν παρέλειψε να υπαινιχθεί πως όσοι σήμερα επιχειρούν να σταθούν απέναντι του, είχαν την ψευδαίσθηση πως θα τον έχουν του χεριού τους. «Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς νακαταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Σε ποιο πλοίο, φίλες και φίλοι; Σε αυτό που θα έχουν βυθίσει; Τους δικαιολογώ, ως ένα βαθμό. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα έχουν τον «ξένο», τον «μικρό» του χεριού τους. Ότι θα έχουν έναν Πρόεδρο – αχυράνθρωπο. Ότι θα εξουσιάζουν δι’ αντιπροσώπου. Ότι θα ζητάει ο εκλεγμένος Πρόεδρος την άδεια για το πότε θα συνομιλήσει με τα μέλη του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας στη συνέχεια μήνυμα πως ο συριζα χρειάζεται επανίδρυση και ενότητα με έναν πρόεδρο που να μην αμφισβείται. «Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώραθα δουν τις δικές μου ρίζες.Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μονη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο καιδιαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές.Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος.Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε ταμεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη.Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Κασσελάκη

Ομιλία Κασσελάκη_22224

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν ανέβει στο βήμα του συνεδρίου είχε μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με στελέχη και βουλευτές του κόμματος, ώστε να διαμορφώσει το πλαίσιο της ομιλίας του στα νέα δεδομένα που προκάλεσε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Αμηχανία και προβληματισμό προκάλεσε στο ΣΥΡΙΖΑ η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγη ώρα πριν αρχίσει το κρίσιμο συνέδριο του κόμματος, και εν αναμονή της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Για «αντιθεσμική συμπεριφορά» κάνει λόγο το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη και επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν 2 ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει μια τέτοια παρέμβαση».

«Είναι η ώρα των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, κατά την άφιξή του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα οι μόνοι νόμιμοι, πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και διαμορφώνουν την επόμενη μέρα. Είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα δημοκρατίας, καλές εργασίες στο Συνέδριό μας», πρόσθεσε.

«Σοφή η δήλωση Τσίπρα και πολύ σωστή», δήλωσε κατά την είσοδό του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Κόκκαλης αναφέροντας πως δεν αποτελεί αμφισβήτηση του κ. Κασσελάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να ανασυνταχθεί», είπε.

Λίγες ώρες πριν ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν την ομιλία του απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Σήμερα αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική αντεπίθεση», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα