back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνονται οι εσωκομματικές διεργασίες για την ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ. Θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, κλείδωσε κατα τη διάρκεια ολονύκτιας σύσκεψης με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Η κ. Γεροβασίλη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο και άλλα στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο Διονύσης Τεμπονέρας την στήριξη του οποίου φέρεται να έχει εξασφαλίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει την υποψηφιότητα της κ. Γεροβασίλη. Θετική εξέλιξη για το κόμμα χαρακτήρισε την πιθανή υποψηφιότητα Γεροβασίλη με δηλώσεις του στον σταθμό μας ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι ο τελευταίος που είμαι κολλημένος με την καρέκλα του», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι θέλει να προσφέρει με νομιμοποίηση των μελών. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο σε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία και κάλεσε τον κόσμο του κόμματος να προσέλθει στο ανοιχτό συνέδριο. Οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες για το εάν θα διεξαχθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου ή έναν μήνα αργότερα, όπως προβλέπεται από το καταστατικό θα αποφασιστούν την Κυριακή, ημέρα ολοκλήρωσης του συνεδρίου.

Επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο στις 10 το πρωί -ώρα Ελλάδας- θα συναντηθεί με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι στη Ντόχα. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στα μπλόκα παραμένουν οι Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό στις 11 Μαρτίου.
Το Σαββατοκύριακο υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών ώστε να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.
Την ερχόμενη Δευτέρα, συνεδριάζουν οι Υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε, προκειμένου να ξεκινήσει η αναθεώρηση της ΚΑΠ, την οποία οι αγρότες θεωρούν ότι είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων.

Στη Βουλή μεταφέρεται από την προσεχή εβδομάδα η πολιτική αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 7 Μαρτίου.

Μειωμένο κατά το ήμισυ, στο ένα εκατομμύριο ευρώ, θα είναι το κόστος ίδρυσης ενός μη κρατικού, μη κερδοσκοπικού πανεπιστημίου εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον υπ. Παιδείας, προκειμένου «να στηρίξουμε», όπως είπε, «προσπάθειες ίδρυσης τέτοιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας». Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον Σκάι εξέφρασε την απορία του για την στάση που επέλεξε απέναντι στο νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και επανέλαβε ότι «η κατάθεση του νομοσχεδίου είναι ένα στέρεο βήμα, όπως προκύπτει από τις γνωμοδοτήσεις κορυφάιων συνταγματολόγων, μεταξύ των οποίων ο κύριος Βενιζέλος και ο κύριος Αλιβιζάτος».

«Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης εισηγείται την ίδρυση “παραρτημάτων»”που στην ουσία είναι franchise κολλέγια, κερδοσκοπικών μητρικών ιδρυμάτων σε συνέργεια με επιχειρηματικά funds, αποκλειστικά για σχολές υψηλής ζήτησης και μόνο στην Αθήνα», υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης.

Πρώτη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο βλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ανέφερε ότι «τα πρόσφατα δεδομένα υποδηλώνουν ότι θα φτάσουμε το στόχο του πληθωρισμού στο 2% το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους».

Την αναστολή της στοχευμένης αποχής από τις ποινικές δίκες, συμπεριλαμβανομένων αυτές που αφορούν εγκληματική οργάνωση από την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισε κατά πλειοψηφία ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια. Η σχετική προκήρυξη αφορά στην πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω του Α.Σ.Ε.Π. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Το σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για την «επόμενη ημέρα» στη Λωρίδα της Γάζας «δεν θα επιτύχει ποτέ», δήλωσε απόψε ο Ουσάμα Χαμντάν υψηλόβαθμο στέλεχος της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.
Το έγγραφο Νετανιάχου επαναλαμβάνει διάλυση της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ και απελευθέρωση των ομήρων.

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα καταδικάστηκε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος πρωτοδίκως για ψευδή κατάθεση σε κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία εξέταζε κατηγορίες διαφθοράς της κυβέρνησής του.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: 32-31 προηγείται στο ημίχρονο η Ελλάδα της Τσεχίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα