back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

Ποιος απέναντι στον Κασσελάκη; Τα σενάρια, το παρασκήνιο και οι πιθανές ημερομηνίες

Διαβάστε επίσης

«Απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ποιος» είναι το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την απρόσμενη τροπή που πήραν οι εξελίξεις στο συνέδριο με την παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού Α. Τσίπρα που ζήτησε απ’ τον Σ. Κασσελάκη να προσφύγει σε ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του και αυτός σήκωσε το γάντι της πρόκλησης, αποδεχόμενος να αναμετρηθεί με όποιον θελήσει να βρεθεί αντίπαλος του.

Άγνωστο παραμένει εάν ο τέως πρωθυπουργός μετά την τελευταία ηχηρή επανεμφάνιση του θα κρατήσει ουδέτερη στάση ή θα υποδείξει το πρόσωπο εκείνο που θεωρεί καταλληλότερο για να σταθεί απέναντι στον Σ. Κασσελάκη. Στο παρασκήνιο η ονοματολογία για τους πιθανούς «ανθυποψηφίους» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στις περιπτώσεις της Ο. Γεροβασίλη και του Σ. Φάμελλου, ενώ τα χαρτιά του αναμένεται να ανοίξουν και οι Δ. Τεμπονέρας, αλλά και Π. Πολάκης, που φλέρταραν με την ιδέα της υποβολής υποψηφιότητας απ’ τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Στο Συνέδριο θα ληφθεί απόφαση και για το πότε θα στηθούν οι νέες εσωκομματικές κάλπες για την εκλογή ηγεσίας. Με δεδομένο πως στις 10 Μαρτίου ο Σ. Κασσελάκης πρόκειται να παρουσιαστεί στον στρατό , οι εσωκομματικές εκλογές ή θα δρομολογηθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο ή αμέσως μετά την ολιγοήμερη θητεία του Κασσελάκη στο κέντρο τεθωρακισμένων στον Αυλώνα. Δηλαδή τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Την προτίμηση του προς το πρόσωπο της Ο. Γεροβασίλη έδειξε ο Κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στα ραδιοφωνο των «Παραπολιτικών». «Είμαι κοντά στην Ο. Γεροβασίλη, την εμπιστεύομαι» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένο που απασχολεί τις κοσμικές στήλες και το κουτσομπολιό. Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».

Μιλώντας ωστόσο στον Αθήνα 9.84 και τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο , ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευκρίνισε: «Ρωτήθηκα από δημοσιογράφο πώς θα αντιμετώπιζα μια πιθανή υποψηφιότητα κι απάντησα ότι έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια με την κα Γεροβασίλη, εξέφρασα την εκτίμησή μου και κατά πάσα πιθανότητα, αν εκφράσει επιθυμία για υποψηφιότητα, θα ήταν θετική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε ότι οι υποψηφιότητες πρέπει να παρουσιάσουν σχέδιο και πρόγραμμα. «Δε θα πάμε ξανά με τα ονόματα» σημείωσε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη, “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”, έκανε λόγο για απρέπεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι στα κομματα δεν υπάρχουν αντίπαλοι. «Εγώ ψάχνω σύντροφο και συνοδοιπόρο στο κόμμα. Θα είμαστε σύντομα με νέο πρόεδρο. Ή θα έχει νέα θητεία ο κ. Κασσελάκης ή θα πάμε σε άλλο πρόσωπο. Το κόμμα δε θα γίνει αρένα» τόνισε

Μάλιστα χαρακτήρισε επιθετική την ομιλία Κασσελάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πριν από τον Στέφανο Κασελλάκη και θα υπάρχει και μετά. «Ηγέτης σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη, όχι ναρκισσισμός κι όχι “εγώ και οι άλλοι”. Εμείς λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται νέα ηγεσία, ισχυρή ηγεσία, δημοκρατικές διαδικασίες κι επανεκκίνηση της εκλογικής και της κοινωνικής του βάσης. Είναι σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις για την άλλη υποψηφιότητα, δε θεωρούμε τους συντρόφους μας αντιπάλους γιατί την επόμενη μέρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί» πρόσθεσε.

Γιώργος Κατσίγιαννης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα