back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με ζητούμενο εάν θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για τις εκλογές ανάδειξης νέου Προέδρου αναμένεται από στιγμή στιγμή η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης, στράφηκε εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του, λέγοντας πως «στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί».

Κατά της διαδικασίας ανάδειξης νέου αρχηγού τάχθηκε από το ίδιο βήμα, ο Νίκος Παππάς: «100 ημέρες πριν από την ευρωκάλπη, οι 50 δεν μπορούν να αναλωθούν σε εσωκομματικές εκλογές’’ είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ‘’στο Κόκκινο’’ προβληματισμό εξέφρασε και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, προτάσσοντας τη μάχη των ευρωεκλογών

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών με αίτημα, οι εσωκομματικές εκλογές να μετατεθούν σε χρόνο μετά τις ευρωεκλογές.

Να αλλάξουμε κλίμα

Ζητήματα άμυνας και ασφάλειας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ντόχα ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ αλ Θάνι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούθι.

Με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισκέπτεται σήμερα το Κίεβο, «Έρχομαι να γιορτάσω την εξαιρετική αντίσταση του γενναίου ουκρανικού λαού», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθούν όλες οι πτυχές της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία.

Μήνυμα στον Ουκρανικό λαό και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Ο ηρωικός αγώνας του ουκρανικού λαού για ελευθερία, εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για όλους μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η σορός του Ρώσου του Αλεξέι Ναβάλνι, παραδόθηκε στη μητέρα του, έγραψε στα social media η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι παραμένει άγνωστο εάν οι ρωσικές αρχές επιτρέψουν την τέλεση κηδείας με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και αξίζει στον Ναβάλνι.

Την σορό του συζύγου της ζήτησε νωρίτερα και η Γιούλια Ναβάλναγια, με βίντεο που ανέβασε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στο οποίο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει ‘’δαιμονικό’’ τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Λαμπρινής στα Πατήσια, ενημερωτική δράση για την Οικιακή Συλλογή Βιοαποβλήτων, κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράστηκαν περισσότεροι από 600 μικροί – καφέ κάδοι καθώς και βιοδασπώμενες σακούλες για την συλλογή οικιακών βιοαποβλήτων.

” Ξεκινάμε δυναμικά την προσπάθεια για ανακύκλωση. Η πράσινη Αθήνα αρχίζει τώρα’’ ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ Δούκας και επεσήμανε ότι ‘’ εάν αυξήσουμε την ανακύκλωση στα οργανικά απόβλητα στο 50%, θα εξοικονομήσουμε πάνω 2,5 εκ. ευρώ τον χρόνο’’.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ Αυτή την ώρα: Λαμία- ΑΕΚ και

Στις επτά και μισή: Πανσερραϊκός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές για αύριο στην Αττική. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17.5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα