back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε εκρηκτικό κλίμα συνεχίζονται οι εργασίες του 4ου Συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ, με ένθεν κα κείθε αποδοκιμασίες και υψηλούς τόνους, στον απόηχο της πρότασης για προκήρυξη νέων προεδρικών εκλογών στις 10 Μαρτίου, με μονομάχους τον νυν Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη και την πρώην υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη.

Η ψηφοφορία για όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών θα ξεκινήσουν στις 11.30 αύριο το πρωί.

Την υποψηφιότητα Γεροβασίλη καλωσόρισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνει στο κόμμα.

Νωρίτερα, κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, η Όλγα Γεροβασίλη, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μίλησε για έναν πολυσυλλεκτικό ΣΥΡΙΖΑ της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.

Την ανάγκη συντεταγμένης πορείας προς τις ευρωεκλογές πρόταξαν στις τοποθετήσεις τους ο Πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και οι βουλευτές Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας. Υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη τάχθηκαν με τις ομιλίες τους ο Χρήστος Σπίρτζης και η Αθηνά Λινού.

Την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, επαναβεβαίωσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Αλ Θάνι, κατά τη συνάντησή τους στη Ντόχα.

Υπέρ του δόγματος Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας τάχθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας από το βήμα του Ecofin που διεξάγεται στην Γάνδη, ο κ Χατζηδάκης εστίασε – μεταξύ άλλων – στην ανάγκη για: ολοκλήρωση της τραπεζικής Ένωσης, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την ενέργεια και τις προμήθειες καθώς και επανεξέταση της πολιτικής επιδοτήσεων.

Με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτηρίζει τον πόλεμο ανοιχτή πληγή στην καρδιά της Ευρώπης, ο Γερμανός Καγκελάριος θέτει ζήτημα ευρωπαϊκής ασφάλειας ενώ η Αθήνα επαναλαμβάνει την προσήλωσή της στην στήριξη του δοκιμαζομένου λαού και καταδικάζει τον αναθεωρητισμό. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Βελγίου και του Καναδά βρίσκονται στο Κίεβο δηλώντας την με κάθε τρόπο υποστήριξή τους στον ουκρανικό αγώνα ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Ενδοοικογενειακός καυγάς κατέληξε σε ανθρωποκτονία, όταν πεθερός πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του, στην αυλή του σπιτιού τους, επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες το 57χρονο θύμα είναι γιατρός, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Λαμπρινής στα Πατήσια, ενημερωτική δράση για την Οικιακή Συλλογή Βιοαποβλήτων, κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράστηκαν περισσότεροι από 600 μικροί – καφέ κάδοι καθώς και βιοδασπώμενες σακούλες για την συλλογή οικιακών βιοαποβλήτων.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Λαμία- ΑΕΚ: 1 – 3 και Πανσερραϊκός – Ατρόμητος: 0 – 0

Και ο καιρός…

Ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Στην Αττική, οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχές που θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της μέρας, το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα δώσουν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα