back to top
24.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης Vs Γεροβασίλη για την προεδρία – Εισήγηση για κάλπες 10 Μαρτίου

Διαβάστε επίσης

«Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Και η απάντηση μου σε αυτό είναι πως θα είμαι παρούσα. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, πάντα έβαζα πλάτη στα πιο δύσκολα όταν περνούσαμε δια πυρός και σιδήρου για να γίνουμε κυβέρνηση. Δηλώνω παρούσα για να σταματήσει ο κατήφορος και το κόμμα να ανακάμψει».

Με τον τρόπο αυτό η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, έχοντας προηγουμένως αφήσει αιχμές εναντίον του για τον τρόπο που μέχρι τώρα έχει ασκήσει τα καθήκοντα του εμφορούμενος από την λογική του ενός ανδρός αρχή.

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της εν μέσω φωνασκιών και αποδοκιμασιών, ενώ μόλις ολοκλήρωνε την παρέμβαση της στο βήμα του συνεδρίου ανέβηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και αφού αντάλλαξε μαζί της χειραψία, πήρε τον λόγο να την καλωσορίσει στην εσωκομματική μάχη, ζητώντας οι κάλπες να στηθούν στις 10 Μαρτίου.

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής σε έναν όμορφο αγώνα. Δεσμεύομαι πως εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανρεξαρτήτως αποτελέσματος, βουλευτικής καρέκλας. Δεσμεύομαι ότι την επόμενη εφόσον κερδίσω, θα προσκαλέσω να έρθει συλλογικά να φέρουμε εις πέρας τις καταστατικές αλλαγές, να ξερουν όλοι ότι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Και για να μπορέσει η αληθεια να κερδίσει απέεναντι στο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου και να παμε υβριδικά. Και προφανώς αυτή είναι η εισηγήση μου….» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης.

Εκλογές όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό 

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

Η κ. Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά του προέδρου λέγοντας ότι «στην δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, έκανε μία παράλειψη δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη». Ακολούθως εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει αύριο για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού. Πρόσθεσε όμως ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη”.

Όσο για την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

Σπίρτζης και Λινού στηρίζουν Γεροβασίλη

Εν τω μεταξύ τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη ανακοίνωσαν με τις παρεμβάσεις τους από το βήμα του Συνεδρίου,  οι Χρήστος Σπίρτζης και Αθηνά Λινού.

Ο Χρήστος Σπίρτζης άφησε αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι με τη στάση του οδήγησε σε διχασμό το κόμμα και τώρα αναζητά άλλοθι για να καλύψει τις δικές του ευθύνες, ενώ η Αθηνά Λινού τόνισε πως το κόμμα επί ηγεσίας Κασσελάκη καταρρέει.

 

Γιώργος Κατσίγιαννης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα