back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε λίγη ώρα η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική ΣυμμαχίαΗ ομιλία του προέδρου του κόμματος, θα γίνει πριν τις ψηφοφορίες των συνέδρων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο ΚασσελάκηΟ κ. Κασσελάκης πρότεινε οι εκλογές να γίνουν υβριδικά, και με κάλπη και ηλεκτρονικά, στις 10 Μαρτίου. Από την πλευρά της η κυρία Γεροβασίλη, τόνισε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, δηλαδή έναν μήνα μετά την προκήρυξη και με κάλπη.  

Μήνυμα ότι δεν θα σταματήσει να συζητά με τους αγρότες έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα απογευματινά χειρουργεία ανακοίνωσε, πως προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων «θα αξιοποιηθούν πόροι, ύψους 60 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους του Δήμου Αθηναίων, γύρω από τον Λυκαβηττό λόγω της διεξαγωγής του 9ου Lycabettus Run. Η εκκίνηση δόθηκε νωρίτερα από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.  

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τα ξημερώματα η Λεωφόρος Αθηνών, έξω από την Γεωπονική Σχολή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα σαράντα ατόμων που συμμετείχαν σε συναυλία βγήκαν στη λεωφόρο, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μέχρι τις τρεις και μισή τα ξημερώματα, οι νεαροί πετούσαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με δακρυγόνα.  

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη, όπου κουκουλοφόροι με μολότοφ και πέτρες συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Από τις μολότοφ προκλήθηκαν ζημιές σε μηχάνημα έργου, σε ΙΧ αυτοκίνητο και σε κάδους απορριμμάτων. 

Το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τη συνέχιση των συνομιλιών που αποσκοπούν στη σύναψη μιας νέας συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φόβοι για λιμό στον παλαιστινιακό θύλακα λόγω της έλλειψης επαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας.  

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:  

Στις 4 και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ. Στις 5: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ. Στις 6: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης. 7 και μισή: Άρης – Βόλος και στις 8: Παναθηναϊκός – Κηφισιά.  

Και ο καιρός…   

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. 

Στην Αττική νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία  έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα