back to top
26.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

26.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Τέλος στο θρίλερ της διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας έβαλε το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών ενέκρινε την ματαίωση τους, υπερψηφίζοντας την σχετική πρόταση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μαζί με τους Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα.

Την «ετυμηγορία» του συνεδρίου αποδέχτηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με το που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πήρε το λόγο και έκλεισε τη συζήτηση, επισημαίνοντας: «Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, προχωράμε μπροστά».

Νωρίτερα είχε ζητήσει να στηθούν κάλπες στις 10 Μαρτίου με σκοπό να πάρει καθαρή εντολή μέχρι τις εθνικές εκλογές, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τον αμφισβήτησε, δηλώνοντας παρούσα απέναντι του. Η καΓεροβασίλη ανέβηκε στο βήμα και του απάντησε «Εσύ είπες βρείτε μου αντίπαλο κα πάμε. Εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Εγώ σήκωσα το γάντι που εσύ πέταξες, αν θες εκλογές σε δέκα μέρες, να τις κάνεις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις».

Ανάμεσα στα δύο στελέχη εκδηλώθηκε ένα ολιγόλεπτο φραστικό «μπρα ντε φερ», με την ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων, με την Όλγα Γεροβασίλη να του ζητά να αποσύρει την πρόταση του για εκλογές και τον ίδιο να της απαντά: «αν αποσύρεις εσύ την υποψηφιότητα του, δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές…».

Η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη σε δήλωσή τους στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Το Συνέδριο ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο».

Το μήνυμα της συνέχισης του διαλόγου με τους αγρότες και της διεκδίκησης αλλαγών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, από κοινού με τις χώρες της Μεσογείου με στόχο ένα βιώσιμο αγροτικό τομέα, στέλνει ο πρωθυπουργός, μέσα από την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Σημειώνει επίσης ότι σύντομα θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλία και θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, στην έναρξη λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία και υπογραμμίζει ότι θα αξιοποιηθούν πόροι -60 εκ. ευρώ- από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ,προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν από το μεσημέρι ο 69χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 57χρονο γαμπρό του, πατέρα τριών παιδιών, χθες στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, μπροστά στην ανήλικη εγγονή του. Όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο 69χρονος, οδηγήθηκε στο έγκλημα γιατί ο γαμπρός του φερόταν άσχημα στην κόρη του, κάτι όμως που διαψεύδει κατηγορηματικά ο γιός του δράστη και κουνιάδος του θύματος, ο οποίος είναι αστυνομικός και ήταν αυτός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το έγκλημα.

Από σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του δελτίου της ΕΜΥ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας. Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

Στις 4 και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ. Στις 5: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ. Στις 6: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης. 7 και μισή: Άρης – Βόλος και στις 8: Παναθηναϊκός – Κηφισιά.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 19 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα