back to top
35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων

Διαβάστε επίσης

Ξεκινούν στις 9 το πρωί οι εργασίες της τελευταίας ημεράς του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου αναναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος.

Με ανάρτηση του στο Χ ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε ότι θα μιλήσει στο συνέδριο στις 11:00 το πρωί, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

«Ζητώντας την άδεια του Προεδρείου του Συνεδρίου μας, θα αλλάξω την ώρα της ομιλίας μου. Θα μιλήσω το πρωί στις 11:00, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση που έκανε στο Χ λίγο μετά τη 1 το βράδυ.

Μετά την ανακοίνωση, από την Όλγα Γεροβασίλη, της πρόθεσής της να διεκδικήσει την προεδρία ως αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη ο λόγος ανήκει στα μέλη, αφού η ανάδειξη προέδρου γίνεται εδώ και τρία χρόνια από τη βάση.

Μάχη για ημερομηνία και τρόπο ψηφοφορίας

Ωστόσο, πριν αποφανθούν τα μέλη θα προηγηθούν οι εκπρόσωποι τους στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εάν το συνέδριο αποφασίσει, τελικά, την προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες για εκλογή προέδρου, ξεκινούν αυτομάτως οι διαπραγματεύσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών αλλά και για τον τρόπο διεξαγωγής τους, που όπως φαίνεται διχάζουν τα στρατόπεδα των δύο «μονομάχων» της προεδρίας του κόμματος.

Η εισήγηση Κασσελάκη, είναι να «στηθούν κάλπες» στις 10 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Γεροβασίλη προτείνει την 7η Απριλίου. Σημειώνουν μάλιστα ότι με βάση το καταστατικό, από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι τη διεξαγωγή τους πρέπει να μεσολαβήσει ένας μήνας. Για το συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού, η πλευρά Κασσελάκη σημειώνει ότι  αφορά  τις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές (για υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές)  και όχι για πρόεδρο.

Σημείο τριβής θα αποτελέσει και ο τρόπος συμμετοχής των μελών στις εκλογές. Ήδη ο  κ.Κασσελάκης πρότεινε  την υβριδική ψηφοφορία, δηλαδή με φυσική παρουσία αλλά και ηλεκτρονικά. Από την πλευρά Γεροβασίλη προκρίνουν εκλογές μόνο με φυσική παρουσία. Μάλιστα όπως σημειώνουν «οι εκλογές θα γίνουν όπως και οι προηγούμενες», τονίζοντας ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί διαφορετικά το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα