back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν, σπάνε τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας, έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση.

Δεκάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό εμποδίζουν την κυκλοφορία στην πόλη, ενώ οι αγρότες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε ένα βουνό από ελαστικά μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο, με την αστυνομία να επεμβαίνει προτού πάρουν φωτιά.

Κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προγραμματίσει οι Έλληνες αγρότες.

Μήνυμα για συνέχιση του διαλόγου με τους αγρότες εξέπεμψε χθες ο Πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας και την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σύντομα στην Θεσσαλία όπου θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους τους με επίκεντρο τα ζητήματα που αφορούν τις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες περιοχές.

Τεράστιες είναι οι αποκλίσεις και τα … «καπέλα» στις τελικές τιμές των προϊόντων που ξεπερνούν ακόμη και το 250% όπως καταγράφονται στην διαδρομή από το χωράφι μέχρι τα ράφια όπου τα βρίσκουν οι καταναλωτές, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και τις αλυσίδες σουπερμάρκετ,

Στην κορυφή της αισχροκέρδειας το ελαιόλαδο, καθώς η τιμή παραγωγού κυμαίνεται από 3,5 έως 4 ευρώ το λίτρο και στα ράφια των σούπερ μάρκετ στα 12 με 16 ευρώ, καταγράφοντας απόκλιση 300%. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Κατά 369 εκατ. ευρώ πάνω από το στον στόχο, διαμορφώθηκαν τα φορολογικά έσοδα της χώρας μας τον Ιανουάριο του 2024, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του, ύψους 1.093 εκατομμύριων ευρώ έναντι του στόχου για έλλειμμα 82 εκ ευρώ.

Την ματαίωση της διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών αποφάσισε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από εισήγηση των Σωκράτη Φάμελου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα. Για ‘’ανάσα δημοκρατίας στο κόμμα και επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ’’ κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης. «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα», σχολίασαν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε μια συμβολική κίνηση για τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας για τα Τέμπη η Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια καλεί στο γραφείο της ένα χρόνο μετά την τραγωδία για απολογία τα 23 μη πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται ποινικά για την μη υλοποίηση της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου. Εν τω μεταξύ με αφορμή την θλιβερή επέτειο, στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποιείται συνέντευξη Τύπου συγγενών και επιζώντων της τραγωδίας των Τεμπών,

Να ενημερωθεί η Βουλή για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι διαβάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ πληρούν τους όρους ασφαλούς διέλευσης, ζητούν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίου επιφανείας, στον Κόλπο του Άντεν, προχθές Σάββατο βράδυ. Η εκτόξευση έγινε ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα. Πάντως ο πύραυλος αστόχησε, κατέπεσε στη θάλασσα χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή θύματα στο πλοίο.

Συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Στην συνεδρίαση αναμένεται να κυριαρχήσουν δύο θέματα. Η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» όπου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, εναντίον των Χούθι και η αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα.

Κατατίθεται σήμερα, ή το αργότερο αύριο στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θεσπίζει νέα και αυξημένα όρια αξίας αγοράς ακινήτων προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί επενδυτές να λαμβάνουν από το ελληνικό κράτος τη “Χρυσή βίζα”. Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τη “¨Χρυσή Βίζα ” από τη χώρα μας η οποία θα τους παρέχει δικαίωμα 5ετούς παραμονής και ελεύθερης πρόσβασης σε χώρες της “Ζώνης Σέγκεν “, θα πρέπει να καταβάλλουν τουλάχιστον 800.000 ευρώ από 500.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

 

Στο Παρίσι διεξάγεται στις 6 το απόγευμα – ώρα Ελλάδας – η Διεθνής Σύνοδος για το Ουκρανικό ζήτημα, με τη συμμετοχή 17 ηγετών – μεταξύ τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Διπλωματικές πηγές στη Γαλλία, ανέφεραν ότι στόχος της Συνόδου είναι να ‘’σταλεί σαφές μήνυμα στο Κρεμλίνο ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την επικράτηση της Ρωσίας, στην πολεμική σύγκρουση που η ίδια ξεκίνησε’’.

Ανοίγει σήμερα η νέα πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται, προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία και το είδος της εργασίας τους και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις με τους εργοδότες.

Διαθέσιμη είναι πλέον η φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα, ενώ άρχισε και η συνταγογράφησή της με το κόστος της θεραπείας ωστόσο να βαρύνει εξ ολοκλήρου τον ασθενή, καθώς τα προϊόντα ανήκουν στα φάρμακα που δεν αποζημιώνονται. Το φαρμακευτικό σκεύασμα, στοχεύει στην ανακούφιση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Δικαίωμα συνταγογράφησης της φαρμακευτικής κάνναβης, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, έχουν οι αναισθησιολόγοι, νευρολόγοι, παθολόγοι και οι ρευματολόγοι.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται Αμερικανός στρατιωτικός μετά την αυτοπυρπόλησή του μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο άνδρας προέβη στο απονενοημένο διάβημα διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα