back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ένταση στις Βρυξέλλες, όπου συνέρχεται η σύνοδος των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν επιχείρησαν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας, έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε βουνό από ελαστικά λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά. Παράλληλα, κρατούν πορτοκάλια και λεμόνια απειλώντας ότι θα τα εκτοξεύσουν κατά των αστυνομικών σε περίπτωση που τους εμποδίσουν να πλησιάσουν το κτήριο. Δεκάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό εμποδίζουν την κυκλοφορία στην πόλη.

Κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προγραμματίσει οι Έλληνες αγρότες.
Παναγροτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στο Τελωνείο Ευζώνων με πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου. Οι Θεσσαλοί αγρότες  έχουν προγραμματίσει στις 6.30 το απόγευμα μηχανοκίνητες πορείες στην Λάρισα και στην Καρδίτσα.
Στο Κάστρο Βοιωτίας, παραγωγοί θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ αγρότες του Αιγίου θα επιχειρήσουν συμβολικό κλείσιμο της Ολυμπίας Οδού.

Μήνυμα για συνέχιση του διαλόγου με τους αγρότες εξέπεμψε χθες ο Πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας και την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σύντομα στην Θεσσαλία όπου θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους τους, με επίκεντρο τα ζητήματα που αφορούν τις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες περιοχές. Την ίδια ώρα πάντως η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην ανάδειξη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατεύθυνση συντονισμού των εννέα χωρών του ευρωπαϊκού νότου στο πλαίσιο της συζήτησης στην ΕΕ για αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Την ενδελεχή έρευνα κάθε καταγγελίας και υπομνήματος που έχει κατατεθεί από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων στη τραγωδία των Τεμπών ζητά με έγγραφη παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ερευνηθεί και να απαντηθεί κάθε ισχυρισμός και καταγγελία, ώστε το πέρας της ανάκρισης να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία ως προς το ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διερεύνησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης, επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους.

Εν τω μεταξύ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία, σε λίγο στην ΕΣΗΕΑ θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από συγγενείς και επιζώντες του δυστυχήματος.

Να ενημερωθεί η Βουλή για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι διαβάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ πληρούν τους όρους ασφαλούς διέλευσης, ζητούν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά 369 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο διαμορφώθηκαν τα φορολογικά έσοδα της χώρας μας τον Ιανουάριο του 2024, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο, ύψους 1.093 εκατομμύριων ευρώ έναντι του στόχου για έλλειμμα 82 εκ ευρώ.

Ανοιχτά μέτωπα παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το θυελλώδες συνέδριό του που οδήγησε τελικά στη ματαίωση νέων εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του κόμματος. Ορόσημο πλέον για το μέλλον της σημερινής ηγεσίας είναι οι ευρωεκλογές.

Κατατίθεται σήμερα ή το αργότερο αύριο στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ανεβάζει στις 800.000 από 500.000 το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν αλλοδαποί επενδυτές για αγορά ακινήτων, προκειμένου να λάβουν από το ελληνικό κράτος τη “Χρυσή βίζα”.

Σε πληρωμές των προγραμματισμένων καταβολών σε πάνω από 4 εκατομμύρια δικαιούχους προχωρούν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα ως την Παρασκευή 1 Μαρτίου.
ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μια γενικευμένη ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα «θα βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο» των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η βοήθεια προς τον πληθυσμό παραμένει «εντελώς ανεπαρκής», προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Παράλληλα επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας επειδή δεν κατάφερε να επιδείξει ενότητα σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Και ο καιρός: Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 17 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα