back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Παραμένουν στο κέντρο των Βρυξελλών αγρότες από ευρωπαϊκές πόλεις με περίπου 900 τρακτέρ και τις αρχές επιβολής του νόμου να στήνουν συρματοπλέγματα έξω από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνοδος των 27 υπουργών Γεωργίας. Στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από το Βέλγιο καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Νωρίτερα υπήρξε ένταση καθώς διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και ψέκασαν με υγρό κοπριάς αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με κανόνια νερού.

Στη χώρα μας λήγει αυτήν την ώρα το τετράωρο κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία από αγρότες και κτηνοτρόφους από τη Φλώρινα και όλη τη Δυτική Μακεδονία. Τα σύνορα στη Νίκη παρέμειναν κλειστά για φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, αλλά και για πολίτες.

Οι Θεσσαλοί αγρότες  έχουν προγραμματίσει στις 6.30 το απόγευμα μηχανοκίνητες πορείες στην Λάρισα και στην Καρδίτσα. Στο Κάστρο Βοιωτίας, παραγωγοί θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ αγρότες του Αιγίου θα επιχειρήσουν συμβολικό κλείσιμο της Ολυμπίας Οδού.

Μήνυμα για συνέχιση του διαλόγου με τους αγρότες εξέπεμψε χθες ο Πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας και την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σύντομα στην Θεσσαλία όπου θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους τους, για τα ζητήματα που αφορούν τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.  Δουλεύουμε συντονισμένα, καταθέτουμε ολοκληρωμένες τεχνικές προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ και αξιοποιούμε συμμαχίες και για δομικές αλλαγές τόνισε προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Ημέρα μνήμης μετά από ένα χρόνιο για την τραγική νύχτα στα Τέμπη με 57 νεκρούς. Νέα στοιχεία για το δυστύχημα παρουσίασαν οι πραγματογνώμονες που έχουν ορίσει οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι νωρίτερα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.
Την ίδια ώρα την ενδελεχή έρευνα κάθε καταγγελίας και υπομνήματος που έχει κατατεθεί από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων ζητά με έγγραφη παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ερευνηθεί και να απαντηθεί κάθε ισχυρισμός και καταγγελία, ώστε το πέρας της ανάκρισης να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία ως προς το ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διερεύνησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Στην ματαίωση νέων εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του κόμματος οδηγήθηκε το κρίσιμο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε δυνατά και καθαρά. Χρέος μας, πλέον, είναι να οργανώσουμε την πολιτική αντεπίθεση του κόμματός μας, την προοδευτική αντεπίθεση, τόνισε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Πρόσθεσε…. Θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών με όλες μας τις δυνάμεις.

Άνοιξε το πρωί ο νέος 4ος κύκλος χρηματοδότησης μέσω voucher, ο οποίος καλύπτει μέρος του κόστους, για την αγορά POS καθώς και για μια σειρά επιπλέον ψηφιακών αναγκών των επιχειρήσεων.

Στο Παρίσι διεξάγεται στις 6 το απόγευμα – ώρα Ελλάδας – η Διεθνής Σύνοδος για το Ουκρανικό ζήτημα, με τη συμμετοχή 17 ηγετών – μεταξύ τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Διπλωματικές πηγές στη Γαλλία, ανέφεραν ότι στόχος της Συνόδου είναι να σταλεί σαφές μήνυμα στο Κρεμλίνο ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την επικράτηση της Ρωσίας, στην πολεμική σύγκρουση.

Εξοργίζει το νέο περιστατικό με τον άγριο βασανισμό σκύλου που σημειώθηκε  στην Καβάλα. Το άτυχο ζώο εντόπισε πολίτης στην περιοχή του περιφερειακού δρόμου. Ήταν ακρωτηριασμένο και καμένο. Πολίτες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων ενημέρωσαν την αστυνομία προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγικής θανάτωσης του ζώου και να εντοπιστεί ο δράστης.

Το ουγγρικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει σήμερα την υποψηφιότητα της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στην εναρκτήρια ομιλία της εαρινής συνόδου της Βουλής. Αργότερα μέσα στην μέρα αναμένεται η ψηφοφορία.

Συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσαν ότι, πριν από τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, βρισκόταν στο «τελικό στάδιο» μια συμφωνία ανταλλαγής του με κρατούμενο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου λόγω της απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Οι θεατές που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια έχουν τη δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας ή ακύρωσης και επιστροφής του αντιτίμου. Όσοι έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά, θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού για τις απώλειες βαθμών απέναντι στη Λαμία και την Κηφισιά. Δοκιμασία απόψε για την Εθνική ανδρών μπάσκετ στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Περισσότερα θα μας πει ο  Ανδρέας Χανιάς….

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα αύριο στην Αττική. Άνεμοι ανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα