back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Αντιπροσωπεία αγροτών θα γίνει δεκτή από τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και
από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, ανακοίνωσε η βελγική προεδρία.

Την ίδια ώρα, πεδίο μάχης θυμίζουν οι δρόμοι των Βρυξελλών ,κοντά στην πλατεία Σούμαν. Εξω από το κτήριο του Συμβουλίου της ΕΕ έχουν συγκεντρωθεί περίπου 900 τρακτέρ από ευρωπαικές πόλεις Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ελαστικά έστησαν οδοφράγματα και ψέκασαν με υγρό κοπριάς αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις νερού. Συρματοπλέγματα έστησαν οι αρχές έξω από τα θεσμικά όργανα της Ένωσης.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας συζητούνται μέτρα για την απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΓΠ), εν αναμονή μιας δεύτερης δέσμης προτάσεων τον Μάρτιο για τις αμοιβές των αγροτών, υπογράμμισε κατά την άφιξή του ο Βέλγος υπουργός, Νταβίντ Κλαρνιβάλ.

Κινητοποιήσεων συνέχεια και στην Ελλάδα. Τα σύνορα στη Νίκη παρέμειναν κλειστά για φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, αλλά και για πολίτες. Οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν προγραμματίσει στις 6.30 το απόγευμα μηχανοκίνητες πορείες στην Λάρισα και στην Καρδίτσα. Στο Κάστρο Βοιωτίας, παραγωγοί θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας από αυτή την ώρα έως τις 8 το βράδυ, ενώ αγρότες του Αιγίου θα επιχειρήσουν συμβολικό κλείσιμο της Ολυμπίας Οδού.

Μήνυμα για συνέχιση του διαλόγου εξέπεμψε χθες ο Πρωθυπουργός. Προανήγγειλε σύντομα συνάντησή του με Θεσσαλούς αγρότες, για τα ζητήματα που αφορούν τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Ημέρα μνήμης για την τραγική νύχτα στα Τέμπη με 57 νεκρούς. Νέα στοιχεία για το δυστύχημα παρουσίασαν οι πραγματογνώμονες που έχουν ορίσει οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι νωρίτερα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Ενδελεχή έρευνα κάθε καταγγελίας και υπομνήματος που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων ζητά με έγγραφη παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Άνοιξε το πρωί ο νέος 4ος κύκλος χρηματοδότησης μέσω voucher, ο οποίος καλύπτει μέρος του κόστους, για την αγορά POS καθώς και για μια σειρά επιπλέον ψηφιακών αναγκών των επιχειρήσεων.

Στο Παρίσι διεξάγεται στις 6 το απόγευμα – ώρα Ελλάδας – η Διεθνής Σύνοδος για το Ουκρανικό ζήτημα, με τη συμμετοχή 17 ηγετών – μεταξύ τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Διπλωματικές πηγές στη Γαλλία, ανέφεραν ότι στόχος της Συνόδου είναι να σταλεί σαφές μήνυμα στο Κρεμλίνο ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την επικράτηση της Ρωσίας, στην πολεμική σύγκρουση.

Εξοργίζει το νέο περιστατικό με τον άγριο βασανισμό σκύλου που σημειώθηκε στην Καβάλα. Το άτυχο ζώο εντόπισε πολίτης στην περιοχή του περιφερειακού δρόμου. Ήταν ακρωτηριασμένο και καμένο. Πολίτες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων ενημέρωσαν την αστυνομία προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγικής θανάτωσης του ζώου και να εντοπιστεί ο δράστης.

Με υπομονή θα πρέπει να οπλισθούν οι πολίτες στο Λεκανοπέδιο την Τετάρτη, ημέρα που θα διεξαχθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ…

Επίσης λόγω της απεργίας της ΑΔΕ4ΔΥ την Τετάρτη ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Οι θεατές που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια έχουν τη δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας ή ακύρωσης και επιστροφής του αντιτίμου. Όσοι έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά, θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το ουγγρικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει σήμερα, την υποψηφιότητα της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Αργότερα μέσα στην μέρα αναμένεται η ψηφοφορία.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα