back to top
38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Τέλος χρόνου για τα τέλη κυλοφορίας – Λήγει αύριο η προθεσμία

Διαβάστε επίσης

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, τα ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2024 είναι διαθέσιμα από την εφαρμογή myCAR και οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να πληρώσουν με τρεις τρόπους:

1. Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες.
Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

2. Μέσω web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη από την τράπεζά σας εφαρμογή.
Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

3. Στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Έως 1/7 η προσκόμιση δικαιολογητικών για απαλλαγή λόγω αναπηρίας

Εν τω μεταξύ, νέα καταληκτική προθεσμία προσκόμισης δικαιολογητικών απαλλαγής τελών κυκλοφορίας έτους 2024, σε ιδιοκτήτες αναπηρικών οχημάτων, ορίζεται με νεότερη εγκύκλιο του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Ειδικότερα, παρέχεται νέα προθεσμία να υποβάλουν δικαιολογητικά, ιδιοκτήτες με εκκρεμότητες για τα αναπηρικά οχήματα:

α) που εμφανίζονται απαλλασσόμενα από τέλη κυκλοφορίας χωρίς να έχουν ελεγχθεί οι προϋποθέσεις χορήγησης απαλλαγής από τη ΔΟΥ κατά το χρόνο της ταξινόμησής τους και για τα οποία δεν έχει διορθωθεί έως σήμερα η εικόνα τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων (ΠΣΟ),

β) των οποίων η απόφαση απαλλαγής λόγω αναπηρίας έληξε στις 31/12/2023, και δε θα καταστεί δυνατό να προσκομίσουν νέα δικαιολογητικά, (γνωμάτευση ΚΕΠΑ με σχετική ιατρική βεβαίωση αντιστοίχισης) έως τις 29/2/2024.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Τα Αιτήματά μου / Νέο Αίτημα /Φορολογία / Αυτοκίνητα / Χορήγηση απαλλαγής τελών κυκλοφορίας λόγω αναπηρίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν ειδικότερα μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ: +30 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα