back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Αθήνα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ για τη συμπλήρωση ενός έτους από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, με 57 νεκρούς. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, τρένα και Προαστιακός. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι οδηγοί ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας. Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις αναφέρουν AEGEAN και Olympic Air.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και των δημοσιογράφων.

Στις 10 και μισή το πρωί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια και στις 11, στην πλ. Κλαυθμώνος η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

Λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών η Τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, αλλά και στις φυλακές Λάρισας και Δομοκού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση κατηγορούνται 10 άτομα, εκ των οποίων έξι συνελήφθησαν, ενώ τέσσερα ήδη βρίσκονται στη φυλακή για άλλα αδικήματα. Αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει 36χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος έχει απασχολήσει την τελευταία δεκαετία τις Αρχές με ένοπλες ληστείες και επιθέσεις και σήμερα είναι ήδη φυλακισμένος.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε υποθέσεις, μεταξύ αυτών, η αποστολή παγιδευμένου φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα.

Σφοδρή κριτική δέχθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλούν για σχέδιο νόμου που έρχεται σε αντίθεση με το ελληνικό Σύνταγμα. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας καλούν την κυβέρνηση να το αποσύρει, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο έχοντας υποκύψει στις πιέσεις των λόμπι.

«Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο», τόνισε στη δευτερολογία του ο υπ. Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο «για συνεδρίαση επιχειρημάτων φόβου».

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη θα έχουν πρόσβαση στο διαβιβασθέν υλικό από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας μόλις παραληφθεί προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ και το ΚΚΕ ζήτησε να υπάρξει άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής. Tην υπόσχεσή του «ότι η Προοδευτική παράταξη, όταν αναλάβει τις ευθύνες της χώρας, θα καταργήσει άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών», επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος υπέγραψε το ψήφισμα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και της μητέρας θύματος της τραγωδίας Μαρίας Καρυστιανού.

Τουλάχιστον έξι νεκροί και 26 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κατάρρευσης κτιρίων σε υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο στην πόλη Ονίτσα της νοτιοανατολικής Νιγηρίας. Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ερείπια τριών κτιρίων.

Καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα