back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ως μια καλά μελετημένη πρωτοβουλία που άργησε να έρθει στη χώρα μας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της συνδιάσκεψης της ΔΑΠ το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. «Ίσως η πιο εμβληματική παθογένεια ήταν αυτό το ιδιότυπο μονοπώλιο της ανώτατης εκπαίδευσης από το κράτος. Ερχόμαστε και το σπάμε και δίνουμε την ελευθερία της επιλογής σε κάθε νέο και νέα να μπορεί να σπουδάσει στην πατρίδα μας αντί να φύγει στο εξωτερικό», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την στάση τους απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο θέλει να έρθει να ιδρύσει παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει».

«Για τον κ. Ανδρουλάκη θα πω ότι μου κάνει εντύπωση πώς κατάφερε και πήρε πίσω την αρχική του θέση όταν πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ και της αναγκαιότητας και της συνταγματικότητας της ρύθμισης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Το επίμαχο νομοσχέδιο θα συζητηθεί από την προσεχή Τετάρτη 6 έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ την ημέρα της ψήφισής του οργανώνεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Ο Αθήνα 9. 84 ανοίγει το φάκελο «Μη κρατικά Μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ» από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου, σε έναν ανοιχτό διάλογο με πανεπιστημιακούς, φορείς της ανώτατης εκπαίδευσης, πολιτικούς και φοιτητές.

Νέα σκιώδη κυβέρνηση με σημαντικές αλλαγές στα κοινοβουλευτικά όργανα του κόμματος ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ρόλο συντονιστή των κοινοβουλευτικών τομέων του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο Γιάννης Σαρακιώτης με αναπληρώτρια τη Ραλία Χρηστίδου, καθώς ο Παύλος Πολάκης τίθεται τομεάρχης Διαφάνειας. Στη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. ορίζεται ο πρώην βουλευτής Θάνος Μωραΐτης αντικαθιστώντας τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος τοποθετείται το μέλος της Κ.Ε. Γιάννης Βουλγαράκης, μετά την παραίτηση του Γιώργου Βασιλειάδη. Στο Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο θα συνεδριάσει την Δευτέρα, θα συμμετέχει η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ στις συνεδριάσεις του θα προσκαλούνται οι Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Πάνος Ρήγας, Λευτέρης Κρέτσος και Γιάννης Μπουρνούς.

Μήνυμα αγώνα και ανυπακοής κατά της πολιτικής που -όπως είπε- εκφράζεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλε ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης ανοίγοντας τις εργασίες της ιδρυτικής πανελλαδικής διάσκεψης του κόμματος στο ΣΕΦ. «Σήμερα φτιάχνεται το κόμμα της Αριστεράς που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι το κόμμα του «θα είναι ο καθοριστικός καταλύτης για τη συγκρότηση εκείνης της αντιπολίτευσης που χρειάζεται ο τόπος».

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά τις δημόσιες καταγγελίες για μαζική αποστολή e-mails σε απόδημους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ενόψει ευρωεκλογών. «Η εμπιστοσύνη στο σύστημα της εκλογικής διοίκησης από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δέχεται το πιο ισχυρό πλήγμα επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται ότι θα ενημερώσει τόσο την ελληνική δικαιοσύνη όσο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις καλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το «πώς διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, που είχε το υπουργείο Εσωτερικών στην κατοχή του και κατά πάγια τακτική είναι απόρρητα όταν δημοσιοποιούνται οι εκλογικοί κατάλογοι».

Για επίθεση λάσπης και θεωρίες συνωμοσίας κάνει λόγο η κ. Ασημακοπούλου, και διευκρινίζει πως το γραφείο της συγκέντρωσε τα στοιχεία επικοινωνίας των αποδήμων στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Για «ισότιμο διεθνές καθεστώς» των Τουρκοκυπρίων έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας. Συγκεκριμένα, κάνοντας αναφορά στο Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Έχουμε εντατικοποιήσει τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού, τα οποία αποτελούν κεκτημένα δικαιώματά του».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Γάζα, κατηγόρησε το Ισραήλ για διάπραξη γενοκτονίας, ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία οικοδομεί σχέσεις αμοιβαίου οφέλους στο διπλωματικό πεδίο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 95-76 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Καλύτεροι παίκτες για τον Ολυμπιακό που πέτυχε την 16η νίκη του στη διοργάνωση οι Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και Πίτερς

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις απογευματινές ώρες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. – 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα