back to top
27.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

27.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Hellenic Train για το συμβάν στον προαστιακό: Δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας των επιβατών

Διαβάστε επίσης

Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα ασφάλειας των επιβατών του Προαστιακού Θεσσαλονίκης – Λάρισας κατά το συμβάν που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής διαβεβαιώνει η Hellenic Train.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «λόγω τεχνικού προβλήματος πέδης, υπήρξε εμφάνιση μικρής ποσότητας καπνού στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα (1597)».

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, τονίζει η Hellenic Train, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία. Στην συνέχεια η αμαξοστοιχία απομακρύνθηκε με χρήση εφεδρικού συρμού.

Για λόγους ομαλοποίησης κυκλοφορίας, η αμαξοστοιχία 1598 επίσης υποκαταστάθηκε από λεωφορείο. Η κυκλοφορία στη γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως σε δύο ώρες.

«Η Hellenic Train δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες ή το προσωπικό και ότι προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των επιβατών» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής κόλλησαν τα φρένα της αμαξοστοιχίας ενώ υπήρξε και μικρής έκτασης φωτιά στο δεύτερο βαγόνι. Το τρένο σταμάτησε στη Ραψάνη και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Λάρισα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα