back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα από τα 2000 στα 2,500 ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης της ΔΑΠ.

Ο κύριος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη, με αιχμή της στάση τους στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων, λέγοντας πως φιλονικούν για την πρωτιά μεταξύ των ηττημένων στην πολιτική σκηνή.

Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια εισάγεται την Τετάρτη προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Παρασκευή, ημέρα της ψήφισής του, προγραμματίζεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ο Αθήνα 9. 84 ανοίγει το φάκελο «Μη κρατικά Μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ» από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, σε έναν ανοιχτό διάλογο με πανεπιστημιακούς, φορείς της ανώτατης εκπαίδευσης, πολιτικούς και φοιτητές.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση μετά τις δημόσιες καταγγελίες για μαζική αποστολή e-mails σε απόδημους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ενόψει ευρωεκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εξηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και υπογραμμίζει ότι “τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών, προσφέρονται ως δώρο στην προεκλογική καμπάνια της κυρίας Ασημακοπούλου από την κυρία Κεραμέως”.

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις καλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το «πώς διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, που είχε το υπουργείο Εσωτερικών στην κατοχή του”.

Να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες διαρροής των προσωπικών δεδομένων ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Για επίθεση λάσπης και θεωρίες συνωμοσίας κάνει λόγο η κυρία Ασημακοπούλου, και διευκρινίζει πως το γραφείο της συγκέντρωσε τα στοιχεία επικοινωνίας των αποδήμων στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Αλλαγές στα κοινοβουλευτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ρόλο συντονιστή των κοινοβουλευτικών τομέων του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο Γιάννης Σαρακιώτης με αναπληρώτρια τη Ραλία Χρηστίδου, καθώς ο Παύλος Πολάκης τίθεται τομεάρχης Διαφάνειας. Στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τοποθετείται ο πρώην βουλευτής Θάνος Μωραΐτης αντικαθιστώντας τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Στο Εκτελεστικό Γραφείο θα συμμετέχει και η Όλγα Γεροβασίλη.

Δεύτερη ημέρα σήμερα των εργασιών της ιδρυτικής πανελλαδικής διάσκεψης της Νέας Αριστεράς. Για ένα κόμμα που “θα είναι ο καθοριστικός καταλύτης για τη συγκρότηση εκείνης της αντιπολίτευσης που χρειάζεται ο τόπος” μίλησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Χαρίτσης.

Εκλογές σήμερα για την ανάδειξη του νέου διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Στη Γενική Συνέλευση συμμετέχουν 535 εκλέκτορες.

Περαιτέρω μείωση στο “πράσινο” τιμολόγιο για το Μάρτιο, στα 10,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες η τιμή διαμορφώνεται στα 11,9 λεπτά. Το Νυχτερινό τιμολόγιο ορίζεται στα 8,037 λεπτά.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα