back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Διαμαρτυρία από συμβασιούχους της ΠΟΕ-ΟΤΑ εντός της αίθουσας του συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

“Ξεκινάει μια πολύ κρίσιμη ψηφοφορία που θα καθορίσει τη διοίκηση της ΚΕΔΕ για τα επόμενα 5 χρόνια και είμαστε σίγουροι ότι οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα πράξουν το καθήκον τους και θα αλλάξουμε σελίδα. Θα δημιουργήσουμε μια νέα διοίκηση η οποία θα ενισχύσει την αυτονομία και την ανεξαρτησία των Δήμων μας. Είναι αυτό που υποσχεθήκαμε στους πολίτες, γι’ αυτό μας ψήφισαν, πρέπει να τους δικαιώσουμε”, τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Περαιτέρω μείωση στο “πράσινο” τιμολόγιο για το Μάρτιο, στα 10,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες η τιμή διαμορφώνεται στα 11,9 λεπτά. Το Νυχτερινό τιμολόγιο ορίζεται στα 8,037 λεπτά. Τα τιμολόγια των υπολοίπων προμηθευτών αναρτώνται σταδιακά στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Για μειώσεις στις τιμές προϊόντων που μπορεί να φτάσουν το 15 ή και το 20% μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στα μέτρα, τα οποία ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από χθες σε σχεδόν 4000 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Όπως ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, “οι τιμές έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται. Το πόσο θα είναι η μείωση θα το δούμε τις επόμενες ημέρες”.

Δεύτερη ημέρα σήμερα των εργασιών της ιδρυτικής πανελλαδικής διάσκεψης της Νέας Αριστεράς. Για ένα κόμμα που “θα είναι ο καθοριστικός καταλύτης για τη συγκρότηση εκείνης της αντιπολίτευσης που χρειάζεται ο τόπος” μίλησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Χαρίτσης.

Μπροστά στην ολοένα και πιο απελπιστική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο λιμός είναι «σχεδόν αναπόφευκτος», χώρες έχουν αρχίσει τις ρίψεις εφοδίων από αέρος. Έπειτα από πέντε μήνες πολέμου η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Γάζα μέσω των φορτηγών που μεταφέρουν εφόδια έχει μειωθεί δραστικά και οι κάτοικοι του θύλακα είναι αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα. Ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν αρχίσει να ρίχνουν από αέρος παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια. Αεροσκάφη της Ιορδανίας, με τη στήριξη χωρών όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Ολλανδία, έχουν μέχρι στιγμής οργανώσει τις περισσότερες τέτοιες αποστολές.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη στις 12 το μεσημέρι ο Μίλτος Τεντόγλου θα παλέψει για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους. Στις 9 και 5 το βράδυ η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ και στις 10 παρά είκοσι ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 14.5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα