back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Εκλογές σήμερα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ανέφερε πως απαιτείται νέος οδικός χάρτης και πως δεν μπορεί να καίγονται ή να πνίγονται ολόκληρα χωριά και πόλεις, ολόκληρες περιοχές να αλλάζουν χαρακτήρα, να τουριστικοποιούνται ή να ερημώνουν καθώς και να υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα στέγασης, ασφάλειας, ενεργειακής φτώχειας κι εμείς να μένουμε θεατές. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης να χρησιμοποιούμε εργαλεία του προηγούμενου αιώνα. Καλούμαστε, είπε χαρακτηριστικά ο κ Δούκας “να σηκώσουμε ανάστημα, να σταθούμε στο ύψος μας και να καθορίσουμε τι θα γίνει τα επόμενα πέντε χρόνια”.

Στον Ασπρόπυργο βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου είχε συνομιλία με πολίτες σε καφέ της περιοχής στην πλατεία ρολογιού. Ο πρωθυπουργός άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε τις πρώην εγκαταστάσεις της ελληνικής Χαλυβουργίας.

Με έντονη διάθεση αυτοκριτικής εμφανίστηκε ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της παρέμβασής του στο συνέδριο της Καθημερινής για τα πενήντα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε πως υπήρξαν σοβαρά λάθη και δήλωσε απογοητευμένος στην διαχείριση δυο υποθέσεων, της Νοβάρτις και του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ελπίζει να υπάρξει συμφωνία για ανακωχή στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας εγκαίρως για το Ραμαζάνι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της, Ριάντ αλ Μαλίκι. Το Ισραήλ και η Χαμάς διαπραγματεύονται μέσω τρίτων ενδεχόμενη ανακωχή στη Γάζα με στόχο να τερματιστούν οι συγκρούσεις πριν την έναρξη του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα για τους μουσουλμάνους, το οποίο φέτος ξεκινά στις 10 Μαρτίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα του στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, με την πρώτη του προσπάθεια να είναι στα 8.22μ. κάνοντας έτσι βήμα για το βάθρο.

Στις 9 και 5 το βράδυ η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ και στις 10 παρά είκοσι ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα