back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Την προεδρία διεκδικούν ο νυν πρόεδρος και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκώβης με άλμα στα 8 μέτρα και 22 εκατοστά. ‘’Ο σημερινός αγώνας δεν ήταν αντιπροσωπευτικός, το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός ‘’ δήλωσε μετά την νίκη του ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής. ‘’Όσο μακριά φτάνει το κάθε άλμα του, τόσο ψηλά υψώνει τη σημαία και την υπερηφάνεια μας’’ έγραψε στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης‘’ .

«Για ακόμη μια φορά στην κορυφή του κόσμου! Με τα άλματά σου και τον χαρακτήρα σου, μας γεμίζεις χαρά και υπερηφάνεια’’ έγραψε στο δικό του συγχαρητήριο μήνυμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

‘’Μίλτο! μας έκανες και πάλι πολύ περήφανους γράφοντας ιστορία’’ έγραψε από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Με πολίτες στην πλατεία Ρολογιού στον Ασπρόπυργο συναντήθηκε το πρωί, ο πρωθυπουργός. Δεσμεύτηκε για έργα 500 εκατ. ευρώ με πόρους της Περιφέρειας που θα αλλάξουν -όπως είπε- την όψη της Δυτικής Αττικής. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στις ευρωεκλογές τονίζοντας πως οι ‘’Έλληνες πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά ποιον θα στείλουν στην Ευρωβουλή’’.

“Στις επερχόμενες ευρωεκλογές αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από τη Ρώμη και το Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. ‘’Οι σοσιαλιστές έχουμε χρέος να προσφέρουμε μία νέα ελπίδα απέναντι στον λαϊκισμό, τη συντήρηση και την ακροδεξιά’’ είπε μεταξύ άλλων ενώ υπογράμμισε την ‘’ανάγκη ενός πολιτικού σχεδίου που θα κάνει την Ευρώπη ισχυρή με ενιαία εξωτερική πολιτική’’.

Στο μεταξύ, δριμεία κριτική άσκησε η αντιπολίτευση με αφορμή τις καταγγελίες ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ απέστειλε μαζικά e-mails σε απόδημους ενόψει ευρωεκλογών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε ότι θα φέρει το ζήτημα στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ζήτησε άμεσες εξηγήσεις για το πώς διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας.

Δεύτερη μέρα σήμερα των εργασιών της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο, με έγκριση της Πολιτικής Απόφασης και την πρόταση για την μεταβατική Κεντρική Επιτροπή.

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο, απολογείται την Τρίτη ο Ιρακινός ο οποίος χθες επιτέθηκε και μαχαίρωσε την 22χρονη στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα. Η νεαρή κοπέλα παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού μετά και το χειρουργείο που υποβλήθηκε.

Ειδικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων διενεργήθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια ελέγχων διαπιστώθηκαν ότι 5 οίκοι ανοχής λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ενώ συνελήφθησαν 11 γυναίκες. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στην Άγκυρα μεταβαίνει την Τρίτη ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη και τη συνεχή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Τουρκίας στη Γάζα , ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ενδεχόμενο αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, και αύριο συνεχίζονται στο Κάιρο, οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, με αιγυπτιακές πηγές ασφάλειας να εκτιμούν ότι ‘’η ολοκλήρωση μιας τελικής συμφωνίας, απαιτεί την αποχώρηση του Ισραήλ από την βόρεια Γάζα, και την επιστροφή των κατοίκων της’’.

Στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στη Γλασκώβη η Κατερίνα Στεφανίδη αγωνίζεται στις 9 και 5 το βράδυ στον τελικό του άλματος επί κοντώ , ενώ στις 10 παρά είκοσι ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι 12 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά του Δομοκού, με το εστιακό βάθος 79,8 χιλιόμετρα

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17,3 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα