back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου ψηφίζουν για ακόμη μια ώρα, τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Την προεδρία διεκδικούν ο νυν πρόεδρος και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.
Με πολίτες στην πλατεία Ρολογιού στον Ασπρόπυργο συναντήθηκε το πρωί, ο πρωθυπουργός. Δεσμεύτηκε για έργα 500 εκατ. ευρώ με πόρους της Περιφέρειας που θα αλλάξουν -όπως είπε- την όψη της Δυτικής Αττικής. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στις ευρωεκλογές τονίζοντας πως οι ‘’Έλληνες πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά ποιον θα στείλουν στην Ευρωβουλή’’.

Από τη Ρώμη και το Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι ‘’Οι σοσιαλιστές έχουν χρέος να προσφέρουν μία νέα ελπίδα απέναντι στον λαϊκισμό, τη συντήρηση και την ακροδεξιά’’ ενώ υπογράμμισε την ‘’ανάγκη ενός πολιτικού σχεδίου που θα κάνει την Ευρώπη ισχυρή με ενιαία εξωτερική πολιτική’’.

Στο μεταξύ, δριμεία κριτική άσκησε η αντιπολίτευση με αφορμή τις καταγγελίες ότι ευρωβουλευτής της ΝΔ, απέστειλε μαζικά e-mails σε απόδημους ενόψει ευρωεκλογών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε ότι θα φέρει το ζήτημα στη ΒουλήΕνώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Κίνηματος Αλλαγής κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς την υπουργό εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Με την έγκριση της Πολιτικής Απόφασης και την πρόταση για την μεταβατική Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο οι 3ημερες εργασίες της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς.

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο, απολογείται την Τρίτη ο Ιρακινός ο οποίος χθες μαχαίρωσε 22χρονη στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. Η νεαρή κοπέλα παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού μετά και το χειρουργείο που υποβλήθηκε.

Στην Άγκυρα μεταβαίνει την Τρίτη ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών από την Ατάλλεια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη και τη συνεχή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Τουρκίας στη Γάζα , ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ενδεχόμενο αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους από τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, τρία αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νωρίτερα την πρώτη από αέρος ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας, για συνολικά 35.000 γεύματα.

Στο μεταξύ, και αύριο συνεχίζονται στο Κάιρο, οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, με αιγυπτιακές πηγές ασφάλειας να εκτιμούν ότι ‘’η ολοκλήρωση μιας τελικής συμφωνίας, απαιτεί την αποχώρηση του Ισραήλ από την βόρεια Γάζα, και την επιστροφή των κατοίκων της’’.

Συνελήφθη από τις αρχές στη Δυτική Ελλάδα, ιατρός για χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο συλληφθείς εξέδιδε συστηματικά έναντι αμοιβής, ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Θερμά συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Μίλτο Τεντόγλου, για το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκώβης με άλμα στα 8 μέτρα και 22 εκατοστά.. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που κατακτά το χρυσό στην ίδια διοργάνωση. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός δήλωσε ο ίδιος μετά το πέρας του αγωνίσματος.

Στις 9 και 5 το βράδυ στον τελικό του άλματος επί κοντώ αγωνίζεται η Κατερίνα Στεφανίδη. Στις 10 παρά είκοσι ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 16,6 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα