back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

“Οι ένοχοι για το δυστύχημα των Τεμπών θα τιμωρηθούν” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας τη βεβαιότητα του ότι “θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να καταδειχθεί η αλήθεια”.

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο FB ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει και θα απαντηθούν “όλες οι καταθέσεις, ακόμη και οι πιο ακραίες” και πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά που να δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ακόμη κι αν αυτό απαιτήσει λίγο περισσότερο χρόνο”. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την Αστυνομία για τις επιτυχίες της στο μέτωπο της τρομοκρατίας, και δεσμεύθηκε ότι “στους δρόμους και στις γειτονιές σύντομα θα δείτε και περισσότερους αστυνομικούς, οι οποίοι μέχρι τώρα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της επίδοσης ποινικών εγγράφων”. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ακρίβεια λέγοντας ότι τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και καταγράφεται μείωση των αρχικών τιμών σε παραπάνω από 4.000 προϊόντα, κάτι που -όπως είπε- σημαίνει ότι και οι τελικές τιμές θα κινηθούν πιο χαμηλά.

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα (12:00) προκειμένου να απολογηθούν, οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Σύμπραξη Εκδίκησης. Ανάμεσα στους 10 κατηγορούμενους, οι 4 είναι ήδη κρατούμενοι σε φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ δύο από αυτούς είναι στρατιωτικοί. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει, κατά περίπτωση, σε βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη για 6 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα.

Στο Κάιρο μεταβαίνει αντιπροσωπεία της Χαμάς όπου επαναλαμβάνονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Κατάρ, Ηνωμένες Πολιτείες και Αίγυπτος επιχειρούν να αποσπάσουν μια συμφωνία ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ που προβλέπει εκεχειρία έξι εβδομάδων, σε συνδυασμό με απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς και αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, το πλαίσιο συμφωνίας βρίσκει -λίγο ως πολύ- σύμφωνο το Ισραήλ.

Την παραδοχή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι υπήρξαν σοβαρά λάθη στη διαχείριση δυο υποθέσεων, της Νοβάρτις και του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σχολίασε ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας. Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, “το mea culpa για την Novartis σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι κρεμάστηκαν στα μανταλάκια”, ενώ για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι “Ο κ. Τσίπρας αναίρεσε το βασικό αφήγημα το οποίο τον έφερε στην εξουσία”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ στις 7 και μισή παίζουν:

ΟΦΗ- Παναθηναϊκός. Ολυμπιακός – Βόλος. Λαμία- ΠΑΟΚ. Άρης – ΑΕΚ. Κηφισιά- Παναιτωλικός. ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος. και Πανσερραϊκός- Αστέρας Τρίπολης.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη ο Εμμανουήλ Καραλής αγωνίζεται στις 9 το βράδυ στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα