back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Νέος κύκλος εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δάνειο Κασσσελάκη στη Left Media ΑΕ. Ο πρόεδρος των κομματικών ΜΜΕ Κωνσταντίνος Νικόλτσιος γνωστοποίησε ότι η Κουμουνδούρου και ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιου Γεωργόπουλο, ενώ σε αιχμηρή απάντηση το Γραφείο Τύπου του κόμματος παρουσιάζει στοιχεία στα οποία καταγράφεται χρονικά η διαδικασία της «συναλλαγής», αναφέροντας πως ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ «υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας».

Το ζήτημα ανακινήθηκε μετά την απόλυση του κ. Γεωργόπουλου, ο οποίος με συνεχείς αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να αντικρούσει τις διαρροές εναντίον του πως ευθύνεται για την αποκάλυψη της ταυτότητας της εταιρίας του κ.Κασσελάκη στο εξωτερικό, ισχυριζόμενος αφενός μεν πως οι μισθοί και τα δώρα των εργαζομένων δεν «πληρώθηκαν» ποτέ από τον ίδιο αφετέρου πως το δάνειο που πρόσφερε ο κ. Κασσελάκης κατόπιν εορτής μέσω εξωχώριας εταιρίας επιστράφηκε αμέσως.

Οι απειλές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή στη Δικαιοσύνη ενός στελέχους του κόμματος, επειδή δεν δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την εκδίωξη, τη δυσφήμιση και τη σπίλωσή του, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το νέο ήθος που επιχειρεί να επιβάλει ο Στέφανος Κασσελάκης, η απάντηση του κ. Γεωργόπουλου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι στα όργανα του κόμματος θα αποδειχτεί η αλήθεια.

Τη δυνατότητα απασχόλησης και με «μπλοκάκι» μετά το πέρας της βάρδιάς τους θα έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ, θα προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή ανακοίνωσε ότι τα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς όπως είπε, η ΚΥΑ βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, παρουσιάζουν αύριο στον πρωθυπουργό οι επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας HVA International. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιλτιάδης Γκουζούρης ανέφερε ότι στο σχέδιο περιγράφονται δράσεις για ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων και ειδικές προτάσεις όπως για αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα, την προστασία των πόλεων από νερά σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων και άλλα.

Την Τετάρτη ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Την Παρασκευή ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου προγραμματίζεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Αύριο στις 3.30 το μεσημέρι η άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο. Ο Αθήνα 9.84 έως την Παρασκευή ανοίγει το φάκελο «Μη κρατικά – Μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», δίνοντας μικρόφωνο διαλόγου σε πανεπιστημιακούς, φορείς της ανώτατης εκπαίδευσης, πολιτικούς και φοιτητές.

Στις διατάξεις του νέου νόμου αλλά και στα fake news, που όπως λέει, ακούστηκαν σχετικά με το νομοσχέδιο για τις παραλίες αναφέρεται ο πρωθυπουργός σε νέο βίντεο που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο νόμος εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες για όλους και προβλέπει την εισαγωγή ηλεκτρονικών δημοπρασιών και ελέγχων με νέες τεχνολογίες, ενώ επισημαίνει ότι για τους παραβάτες τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

Την διοργάνωση συνεδρίου για τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης ζήτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Στην τοποθέτηση του ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στο μέλλον του θεσμού επισημαίνοντας ότι είναι κρίσιμη εποχή και χρειάζονται διεκδικήσεις για την οικονομική και θεσμική του αυτοτέλεια.

Θετικός εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου τονίζοντας ότι κατά την διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου δεν δόθηκε έμφαση στην Αυτοδιοίκηση.

Κλειστός έως και τις 6 το πρωί θα παραμείνει ο περιφερειακός Υμηττού προς Βριλήσσια, Ελευσίνα, λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Η Γαλλία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση. Βουλευτές και γερουσιαστές που συνεδρίασαν από κοινού ενέκριναν με 780 ψήφους υπέρ έναντι 72 κατά την προτεινόμενη από την κυβέρνηση τροποποίηση του Συντάγματος.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες: το σώμα σας ανήκει σε εσάς και κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για εσάς», είπε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ μιλώντας ενώπιον βουλευτών και γερουσιαστών.

«Ας γιορτάσουμε μαζί την ένταξη μιας νέας εγγυημένης ελευθερίας στο Σύνταγμα», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χμ κάνοντας λόγο για «παγκόσμιο μήνυμα».

Το Ισραήλ ανακάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή του στα Ηνωμένα Έθνη για διαβουλεύσεις, κατηγορώντας τον ΟΗΕ για προσπάθεια αποσιώπησης της έκθεσης για τους βιασμούς που διέπραξαν μαχητές της Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Λίγη ώρα αργότερα, εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ απεφάνθησαν πως «υπάρχουν βάσιμοι λόγοι» για περιστατικά σεξουαλικής βίας – συμπεριλαμβανομένων ομαδικών βιασμών – που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο Ισραηλινός υπ. Εξωτερικών επέκρινε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επειδή δεν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για να εξετάσει τα ευρήματα της έκθεσης και να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε αναμετρήσεις με τις οποίες ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ: Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-85 και Μαρούσι – Απόλλων Πατρών 99-73.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. – 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα