back to top
32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Βουλή: Ερώτηση Β. Κόκκαλη για τα Τέμπη – «Άμεση ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών»

Διαβάστε επίσης

Αν η Κυβέρνηση προτίθεται να σεβαστεί εμπράκτως με την αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία, την επιθυμία του 1 εκατομμυρίου πολιτών που στηρίζουν το ψήφισμα των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, ρωτά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της βουλής Βασίλης Κόκκαλης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως.

O κ Κόκκαλης αναφέρει ότι το ψήφισμα για την συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών, που έχει ήδη ξεπεράσει τις 836.000 υπογραφές, μέσω του οποίου οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Υπουργό εάν το Ψήφισμα έχει κινητοποιήσει την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να να προχωρήσει άμεσα στην εισαγωγή στη Βουλή και την ψήφιση του εκτελεστικού του Συντάγματος Νόμο για το αναθεωρημένο άρθρο 73, ώστε να εφαρμοστεί στην περίπτωση των Τεμπών.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα