back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Πρόταση Νόμου για τον διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας θα καταθέσει σύντομα στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοβουλία αυτή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνδέεται με την επιθετική στάση της ιεραρχίας της εκκλησίας απέναντι στους πολιτικούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Κουμουνδούρου καταδικάζει την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, καθώς και τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπιάγκη.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση αυτή, επιστρέφει στην Μητρόπολη την «βαθιά απογοήτευση» που αναφέρει στην ανακοίνωσή της και την καλεί να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι στο ποίμνιό της. Να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς καταδίκες και «αφορισμούς», αλλά με αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και δεκτικότητα απέναντι σε όλους.

Αυτό που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά είναι η αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέτει σύντομα τη σχετική πρόταση Νόμου» αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο τυπου του κόμματος.

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα