back to top
34.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

34.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Υπό κατάληψη η πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές ενόψει του συλλαλητηρίου της Παρασκευής, οπότε και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, καλώντας σε «πανεκπαιδευτικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ». Οι φοιτητές μάλιστα έχουν κρεμάσει γιγαντοπανό μπροστά στην πρυτανεία.

Στη Θεσσαλονίκη, σε αποκλεισμό των εισόδων του ΑΠΘ έχουν προχωρήσει από τις 7 το πρωί της Πέμπτης φοιτητές του ιδρύματος. Στις 12 θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και την Παρασκευή μεταβαίνουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Το συλλαλητήριο της Παρασκευής είναι προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα συμμετέχουν εκτός από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Στο πλευρό των φοιτητών θα είναι και οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι πραγματοποιούν με ομόφωνη απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ Πέμπτη και Παρασκευή 48ωρη απεργία. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ επίσης πραγματοποιούν την Παρασκευή στάσεις εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν δάσκαλοι και καθηγητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα