back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μ. Στραγηγάκη: Σχέδιο δράσης του Δήμου Αθηναίων για πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας

Διαβάστε επίσης

Η ευαισθητοποίηση και η ενίσχυση της ενσυναίσθησης στο πεδίο της έμφυλης ισότητας αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη η οποία μίλησε στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου εντάσσεται η σημερινή συνεδρίαση της νέας Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα.

«Στην πανηγυρική έναρξη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αθηναίων θα δρομολογήσουμε τη λειτουργία προγραμμάτων δράσης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να λειτουργούμε με μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Αυτό είναι το πρώτο μας έργο και θα το βάλουμε μπροστά σήμερα», τόνισε από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) όπου ο Αθήνα 9.84 εκπέμπει live με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Ο Δήμος της Αθήνας είναι από τους πλέον πρωτοποριακούς σε ζητήματα ισότητας»

«Συνεχίζουμε τις σημαντικές μας δράσεις για την ισότητα στο Δήμο Αθηναίων και δρομολογούμε καινούριες. Ο Δήμος της πόλης μας είναι από τους πιο πρωτοποριακούς σε ζητήματα ισότητας. Διαθέτει Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους», Συμβουλευτικό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων, δομές υποστήριξης της γυναίκας ενώ πολύ πρόσφατα, θέσπισε την καινούργια Επιτροπή Ισότητας η οποία έχει ένα ευρύ φάσμα συμμετοχών με στόχο την ανάπτυξη πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των γυναικών και γενικότερα των κατοίκων της πόλης».

«Με την υποστήριξη του Χάρη Δούκα συνεχίζουμε δυναμικά τις δράσεις για την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας στον Δήμο της Αθήνας»

«Αν και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν πολλές γυναίκες και ίσως είμαστε στην υψηλότερη θέση στην Ελλάδα, ωστόσο, δυστυχώς,  ο αριθμός των γυναικών στα Δημοτικά Συμβούλια, πανελλαδικά, δεν αυξάνεται όσο θα θέλαμε. Οι γυναίκες συμμετέχουν μόνο σε ποσοστό 20% πανελλαδικά και 6% σε επίπεδο Δημάρχων, δηλαδή έχουν εκλεγεί μόλις 22 γυναίκες δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα. Όμως, είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι στον Δήμο Αθηναίων, έχουμε γυναίκες σε ποσοστό 46% ενώ στην πλειοψηφούσα παράταξη η γυναικεία παρουσία αγγίζει το 57%. Άλλωστε, έχουμε και την υποστήριξη του Δημάρχου κ. Χάρη Δούκα προκειμένου να συνεχίσουμε δυναμικά τις δράσεις μας για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας στον Δήμο μας».

«Πολύ έντονα στην Ελλάδα τα πατριαρχικά στοιχεία της κοινωνίας»

«Στην Ελλάδα είναι πολύ έντονα τα πατριαρχικά στοιχεία της κοινωνίας. Όσο μικρότερη είναι η πόλη τόσο μικρά είναι και τα περιθώρια που έχουν οι γυναίκες να δραστηριοποιηθούν εκτός του σπιτιού τους. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και κυρίως να έχεις τη δύναμη να ξεπεράσεις κάποια στερεότυπα. Αν δεν το καταφέρεις, παραμένεις εγκλωβισμένη στην καθημερινότητα η οποία δεν σου επιτρέπει τους πολλαπλούς ρόλους. Εμείς, δεν θέλουμε γυναίκες ηρωίδες που καταφέρνουν να ξεπεράσουν αυτό το όριο. Θέλουμε να λειτουργεί η κοινωνία κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της πολιτικής».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα